Vlada Srednjobosanske županije održala 100. sjednicu

Stara Vlada donosi odluke, danas u SBŽ nastavak razgovora o novoj vlasti

sbz
07.04.2015.
u 09:59

Na 18. međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2015. i ove godine, treći put zaredom, predstavit će se gospodarstvenici i iz Srednjobosanske županije. Njihov nastup i ove će godine pomoći županijska Vlada zakupom prostora na kojem nudi ovdašnjim poduzetnicima mogućnost predstavljanja na ovom najvažnijem gospodarskom događaju u BiH.

Mogućnost izlaganja

Odlukom o sufinanciranju nastupa gospodarstvenika iz SBŽ na sajmu u Mostaru pokrenute su aktivnosti na realiziranju projekta za čiju je provedbu zaduženo Ministarstvo gospodarstva. Projekt bi trebao rezultirati nastupom oko 30-ak tvrtki na sajmu u Mostaru. Mogućnost izlaganja uz sufinanciranje Vlade SBŽ nudi se svim zainteresiranim gospodarskim subjektima iz odjela prerade, metalo-prerade, prehrane, građevine, turizma i ugostiteljstva te drugih. Jedna je to u nizu odluka donesenih na nedavnoj 100. jubilarnoj sjednici Vlade Srednjobosanske županije. Uz nastup gospodarstvenika iz središnje Bosne na sajmu gospodarstva u Mostaru, Vlada SBŽ će sufinancirati i nastup ovdašnjih obrtnika i poduzetnika te poduzeća iz oblasti turizma na Sajmu obrta, poduzetništva i turizma SBŽ koji će se održati u Donjem Vakufu. Na prijedlog Ministarstva zdravstva i socijalne politike usvojeno je i izvješće o radu Zavoda za javno zdravstvo za 2014., plan rada Zavoda za 2015. uz financijske dokumente za 2014.

Vlast se još čeka

Vlada je, na prijedlog Ministarstva obrazovanja, donijela i odluku o visini troškova postupka akreditacije visokoškolskih ustanova na području SBŽ. Dok se u Travniku održavala jubilarna 100. sjednica Vlade SBŽ, u istoj je zgradi vođen novi krug pregovora o uspostavi nove Vlade između čelnika HDZ BiH, SDA i DF. Ostaje za vidjeti hoće li još uvijek aktualna Vlada održati i 101. sjednicu jer su pregovori oko uspostave nove vlasti zakazani za danas.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije