Kada vam se jede nešto slatko, a u kući imate jabuke onda će vas oduševiti ovaj recept. Ostale sastojke sigurno već imate, potrebno vam je samo malo vremena. Lijep kolač koji se topi u ustima pri svakom zalogaju, a idealan je uz popodnevnu kavu ili čaj, prenosi portal Stvar ukusa.
Sastojci:
Za fil:
5 jabuka (rendanih)
3 žlice šećera
12 g vanilin šećera
Za koru:
7 jaja
120 g šećera
6 žlica ulja
6 žlica mlijeka
6 žlica brašna
12 g praška za pecivo
Priprema:
Jabuke pomiješajte s vanilijom i običnim šećerom pa kuhajte 10 minuta uz konstantno miješanje. Trebate dobiti mekanu kremu i da vam se šećer skroz otopi. Umutite cijela jaja sa šećerom, dodajte ulje i mleko. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i ubacite u smjesu. Lagano ručno miješajte dok ne dobijete glatku smjesu, pa je izlijte u pleh, prethodno obložen papirom za pečenje. Pecite na 200 stupnjeva maksimalno pola sata. Ostavite da se potpuno ohladi. Koru podijelite na dva jednaka dijela i prebacite u malo dublju posudu, prenosi portal Stvar okusa. Preko stavite fil od jabuka i potom preklopite drugom korom. Pospite šećerom u prahu i režite na trokutove.