Parlamentarna skupština BiH

Stigla odluka o imenovanju ministra 
i zamjenika ministra u VM BiH

10.05.2016.
u 08:00

U Parlamentarnu skupštinu BiH dostavljena je odluka predsjedatelja Vijeća ministara BiH o imenovanju ministra prometa i veza i zamjenika ministra obrane u Vijeću ministara BiH, rečeno je Feni u državnom Parlamentu.

Za ministra prometa i veza predložen je Ismir Jusko, a za zamjenika ministra obrane Sead Jusić, kadrovi Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH.

U skladu s procedurom, odluku će razmatrati Povjerenstvo za pripremu izbora Vijeća ministara BiH, a nakon toga bi je najvjerojatnije na sjednici zakazanoj za 11. svibnja trebao razmatrati i Zastupnički dom državnog Parlamenta.

Prema zakonu, ministar, odnosno zamjenik ministra preuzima dužnost nakon potvrde Zastupničkog doma.

Prethodno su Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) obavili potrebne provjere za predložene kandidate i rezultate izvršenih provjera dostavili predsjedatelju Vijeća ministara BiH.

Parlamentarna skupština BiH je početkom prosinca prošle godine potvrdila odluku predsjedatelja Vijeća ministara BiH o smjeni ministra prometa i veza Bosne i Hercegovine Slavka Matanovića i zamjenika ministra obrane BiH Emira Suljagića, kadrova Demokratske fronte.

Na njihove pozicije predloženi su kadrovi SBB-a BiH i to Ismir Jusko za ministra prometa i veza BiH te Sead Jusić na poziciju zamjenika ministra obrane BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?