TRAGEDIJA KOJA JE POTRESLA HRVATSKU I REGIJU

Stigli nalazi obdukcije tijela Mateja Periša

21.06.2022.
u 16:46

Komisijsko vještačenje obavila su tri vještaka, liječnika specijalista sudske medicine

Više javno tužiteljstvo u Beogradu utvrdilo je da nema osnovane sumnje da je smrt hrvatskog državljanina Mateja Periša (27) posljedica izvršenja kaznenog djela, imajući u vidu sve okolnosti od njegovog nestanka u noći na 31. prosinac 2021. godine, izvršene provjere, do pronalaska njegovog tijela, 18. svibnja u rijeci Dunav, kod Ade Huje. 

Naime, obdukcijom koju je po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu obavio Institut za sudsku medicinu utvrđeno je da na tijelu Mateja Periša nema ozljeda kostiju glave, vrata, trupa ni udova, javlja B92.

Istovremeno, rezultati toksikoloških analiza su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil alkohola. Također, u uzorku kose je identificiran kokain i benzoilekgonin u tragovima. 

Komisijsko vještačenje obavila su tri vještaka, liječnika specijalista sudske medicine. 

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije navodi kako su od trenutka prijave nestanka Periša intenzivno tragali za njim i poduzimali sve mjere i radnje u suradnji sa Višim javnim tužiteljstvom u Beogradu, kako bi pronašli Mateja Periša i rasvijetlili sve okolnosti nestanka. 

Na pronalasku su bili angažirani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za sigurnost na rijekama, kao i sve policijske stanice na teritoriju grada Beograda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?