Stiže dobra vijest za korisnike Android mobitela

02.05.2024.
u 13:57

Google već nekoliko mjeseci isprobava nove značajke kojima će unaprijediti svoj Android sustav, uključujući bolje mogućnosti personalizacije. Najnovija beta verzija pokazala je kako se testiraju još neke novosti, a među njima je od mnogih toplo dočekan redizajn korisničkog sučelja Google Kontakti.

Urednije i jednostavnije sučelje
Ova je aplikacija zadana za pohranu i organizaciju kontakata na većini mobitela koje pokreće Android, a mnogi su primijetili kako je sučelje pomalo nezgrapno i neinstinktivno. Stoga stranica za dodavanje i uređenje kontakata dobiva novi, pojednostavljeni izgled, piše Android Police.

Trenutno sučelje pojavljuje se nakon što dotaknete plutajući znak plus u aplikaciji Kontakti. Zatim se otvara sučelje s velikim pravokutnim tekstualnim poljima i padajućim izbornicima.

U novoj verziji, koja je zasad dostupna putem APK Mirrora, dizajn ima dugmad u obliku pilula, a kad prvi put dodajete kontakt, naglašena su četiri najvažnija polja: ime, prezime, tvrtka i telefonski broj. Niže je istaknuta dugmad za dodavanje drugih informacija poput e-maila, datuma, adresa i oznaka.

Na dnu postoji i ladica za dodavanje polja s informacijama poput drugog imena, fonetskog izgovora, nadimka, titule, web stranice i drugoga. Konačno, kontakte ćete moći odmah dodati u omiljene dodirom simbola zvjezdice, a ne kasnije kao što se to trenutno radi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?