Ljubuški

Stižu novi strojevi za čišćenje ulica i rezanje raslinja

05.03.2019.
u 15:40

Ukupna vrijednost suvremene opreme, vozila i strojeva za komunalnu djelatnost, iznosi 250.000 KM

Javno poduzeće Parkovi d.o.o. Ljubuški uskoro će osuvremeniti i unaprijediti svoja sredstva za rad. Riječ je, naime, o mehanizaciji za obavljanje komunalnih djelatnosti, o čijoj kompletnosti i kvaliteti ovisi ukupna aktivnost te uspješnost i učinkovitost svakodnevnog posla, piše Večernji list BiH.

Naručivali usluge

Općinsko vijeće Ljubuški svojom je odlukom dalo suglasnost JP-u Parkovi za nabavu opreme za održavanje cesta i nabavu vozila i strojeva potrebnih za unaprjeđenje i kvalitetu usluga koje se svakodnevno pružaju građanima. Ukupna vrijednost opreme, vozila i strojeva, iznosi 250.000 konvertibilnih maraka, a moći će se nabaviti financiranjem preko leasinga (zakupa). Radi se, kako doznajemo, o dvama strojvima, i to traktoru za rezanje raslinja uz cestu i električnoj čistilici za čišćenje i održavanje ulica i zelenih površina.

- S obzirom na ogroman opseg poslova i aktivnosti, a posebice za vrijeme sezone, nismo u mogućnosti pravodobno dovršiti započete poslove ili poslove koje smo obvezni izvršavati na temelju javnih ovlasti, a sve zbog nedostatka strojeva i opreme... - navodi se u obrazloženju koje su iz Javnoga poduzeća Parkovi poslali ljubuškim općinskim vijećnicima.

Budući da dosad nisu imali odgovarajući traktor za rezanje raslinja, a iz mjesnih zajednica ljubuške općine se, posebice ljeti kad raslinje uz cestu nabuja, traži da se ono poreže i ceste održavaju, bili su prisiljeni usluge naručivati od privatnika.

- Te usluge, odnosno sati rada tog stroja, dosta su skupi. Radili smo svoju analizu i smatramo kako je logičnije da mi to kupimo i sami to radimo. Dosadašnja nam praksa daje za pravo da, kada sami nabavimo neki stroj, nismo ograničeni brojem sati i možemo se posvetiti svakom selu, svim zaseocima i možemo to puno kvalitetnije uraditi - dodatno je obrazložio razloge nabave direktor Javnog poduzeća Parkovi Vedran Markotić.

Velike površine

- Skrbimo o oko 450 kilometara lokalnih i nerazvrstanih cesta na području općine Ljubuški. Dugoročno će se taj stroj Parkovima i općini Ljubuški te zajednici isplatiti. Isto tako, i drugi stroj. Velike su gradske površine, ulice, nogostupi, trgovi koje bi, po ugovorima, trebalo pomesti, i to se, u pravilu, ne stiže. U novije vrijeme plaća se samo ono što se pomete i sasvim je razumljivo i logično da se ide u nabavu tih strojeva - rekao je načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić.

Inače, ljubuški općinski vijećnici jednoglasno su podržali odluku o nabavi mehanizacije za obavljanje komunalnih djelatnosti. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije