Mladi nogometaš

STJEPAN RADELJIĆ MEĐU ELITOM: Prvi Novotravničanin u Ligi prvaka

27.08.2021.
u 13:45

Stjepan Radeljić iz Novog Travnika sinoć je na Maksimiru ispisao povijest novotravničkog nogometa. Radeljić je sa Sheriffom iz Tiraspola u dvije utakmice bio bolji od zagrebačkog Dinama, te tako osigurao plasman u elitu Europskog nogometa, točnije u skupinu Lige prvaka.

Već danas u Istanbulu izvučene su i skupine Lige prvaka, a klub iz Moldavije za kojeg igra Radeljić nalazi u veoma jakoj i zanimljivoj skupini, zajedno s Interom, Real Madridom i ukrajinskim Shakhtar Doneckom.

Prvi Novotravničanin u Ligi prvaka

Stjepan Radeljić rođen je 05.rujna.1997. U Novoj Biloj, sa adresom u Bučićima, općina Novi Travnik. Radeljić dolazi iz sportske obitelji, s obzirom da su mu braća i sestre uspješni u nogometu, ali i rukometu. Rodna kuća našeg Stjepana nalazi se 100tinjak metara od rodne kuće fra Marijana Šunjića, najpoznatijeg Bučićana čiju smo 160.godišnjicu smrti svečano proslavili prošli tjedan.

Slobodno možemo reći da je Stjepan uspješno krenuo stazama svog susjeda fra Marijana Šunjića. Karijeru je počeo u NK Novi Travnik kod trenera Miroslava Raguža, gdje je i naučio svoje prve nogometne korake. Njegovi sjajni rezultati i igre u obrani za NK Vitez, te strašan šut lijevom nogom zapeli su za oko trenerima HŠK Zrinjski iz Mostara, za koje potpisuje 2013 godine i uspješno nastupa u mlađim kategorijama, gdje je bio i kapiten 2015godine, piše Centralna.ba.

 

Odlazak u Njemačku 2016 godine u VFB Stuttgart odjeknuo je u regiji, ali se Radeljić nakon dvije godine u 2.Bundesligi vraća u HNL, te dolazi u Osijek kao veliko pojačanje na poziciji stopera i lijevog beka.

Odigrao je odlično prvih pet utakmica, ali kasnije nije bio u prvim planovima trenera, te biva posuđen u NK Široki Brijeg, gdje je odigrao vrhunsku sezonu, te sa Širokim izborio nastup u Europi.

Njegove sjajne igre  u Premier ligi BiH zapele su za oko moldavskom prvaku Sheriffu, te se Osijek odlučuje na novu posudbu i šalje Stjepana u Tiraspol, što će se na kraju ispostaviti kao odličan potez.

Radeljić u Sheriffu igra odlično, u obrani ima jaku konkirenciju, ali redovno starta ili dobiva minute sa klupe u svim utakmicama.

Tako je bilo i u srijedu navečer gdje je u revanš utakmici play offa Lige prvaka Radeljić na Maksimiru odigrao posljednjih pet minuta susreta, te tako postao prvi Novotravničanin u Ligi prvaka.

Nadamo se kako će Stjepanove igre zapeti za oko izbornika Peteva, te da će reprezentacija BiH dobiti pouzdaog stopera za sljedećih deset godina.

Podsjećamo vas da je Radeljić uspješno nastupao u 12 utakmica za U21 reprezentaciju BiH, te je upisao i četiri nastupa za U19 reprezentaciju Hrvatske.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije