zdravlje

Što boja mokraće otkriva o stanju vašeg tijela?

Getty Images
11.07.2018.
u 19:15

Boja mokraće može biti vrlo dobar pokazatelj stanja u vašem tijelu, osobito kada je riječ o dehidraciji organizma ili pak infekciji. Zadovoljna.hr donosi tablicu nijansi iz koje možete pročitati stanje svojega organizma.

Boja mokraće u rasponu nijansi od 1 do 3
Prozirna ili svjetložuta mokraća indicira da je tijelo zdravo. Proziran urin čak je i bolji jer pokazuje da ste pili puno vode i da je vaš organizam hidratiziran. Voda regulira sve organe i njihovu temperaturu te kroz tijelo prenosi hranjive tvari. 

Boja mokraće u rasponu nijansi od 4 do 7
Ako tamniju i vrlo tamnožutu mokraću vidite ujutro na prvom mokrenju, ne brinite se jer takva se boja nakupi preko noći. Ako takvu boju vidite redovito, morate početi piti puno vode odmah. Tamnožuta mokraća govori da vašem tijelu nedostaje tekućine i da je dehidriralo. 

Bijela mokraća
Bijela ili zamućena mokraća znači veliku koncentraciju bijelih krvnih stanica koje se bore s infekcijom te vjerojatno imate urinarnu infekciju.

Ako imate potrebu za učestalim mokrenjem, a mokrenje je bolno ili osjećate pečenje tijekom mokrenja, obavezno otiđite liječniku. No voda je vaš saveznik i u ovoj situaciji. Pijte puno tekućine i boravite na toplom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije