Bolno i neugodno

Što uzrokuje urasle dlačice i kako se boriti s tim iritantnim beauty problemom?

21.05.2020.
u 21:54

Pripreme za tople ljetne dane i sezonu golih nogu u punom su jeku, a s njima uvijek dolazi isti beauty problem - urasle dlačice. Crvene i često jako bolne, urasle dlačice uvijek se pojavljuju u trenutku kad su najmanje dobrodošle, a portal WhoWhatWear zamolio je dermatologinju za pomoć kako riješiti ovaj problem s kojim se mnogi suočavaju, piše Diva.

Urasle dlake mogu biti jako iritantne i dosadne, a nastaju kad vrh dlake počne rasti u suprotnom smjeru, odnosno uvije se prema unutra. To rezultira izbočinom i crvenilom, a najčešće se javljaju zbog brijanja, ali uzrok može biti i nošenje uske odjeće koja izaziva iritaciju. Osim na nogama, najčešće se pojavljajuju na bikini-zoni, odnosno na područjima gdje je dlaka grublja i čvršća. 

Da biste spriječili ili barem umanjili pojavu uraslih dlačica, obratite pozornost na način njihovog uklanjanja. Primjerice, kod brijanja uvijek potegnite britvicu u smjeru rasta dlake. Piling je neizostavan te se ne bi trebao preskakati jer mrtve stanice na površini kože mogu pridonijeti urastanju dlake. Kod pilinga je najvažnije da on bude nježan jer ćete, u suprotnom, postići kontra-efekt pa se dlačica može dodatno upaliti. 

Ako problem i dalje postoji, pokušajte s drugim načinom uklanjanja dlaka, primjerice depilacijskom kremom, epilatorom ili sve popularnijim načinom - IPL tehnologijom. 

Kod uraslih dlačica najbitnije je da ih ne pokušavate stiskati jer to može dovesti do infekcije i do ožiljaka. Ako problem postane veći, obratite se stručnjaku koji dlaku može ukloniti pomoću steriliziranih alata na siguran način. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?