Ribolovna sezona na Lištici

Stole Zovko već 51 godinu baca udicu i uživa uz rijeku

26.03.2019.
u 12:25

Jedan od najdražih dana u godini svakog ribiča jest onaj kad počinje nova ribolovna sezona. Tako je i širokobriješkim ribičima svanulo lijepo i pravo proljetno jutro gdje su budilice mnogima bile podešene na 4 i 30 kako se ne bi propustile prve zrake sunca na krškoj ljepotici Lištici da se bace prve ovogodišnje udice, piše Abcportal.info. Više od stotinu ribolovaca članova Društva sportskih ribolovaca Borak. Borak, ali i njihovi gosti uživali su u prvom danu sezone uz rijeku koja doista može nositi epitet ljepotice čiji žubor odmara i mami.

- Ja sam već 51 godinu na rijeci i pun sam uspomena od provedenih dana u ribolovu. I jutros sam uranio jer ribolov je ljubav, odmor i druženje - priča ribič Stole Zovko iz Oklaja koji i u svojim osamdesetima uživa uz rijeku i prirodu. Ekipa Abcportala upitala ga je je li prije bilo više ribe ili danas.

Stole je kazao da je ribe bilo i onda i danas, s time da je prije ipak bilo više one domaće autohtone ribe pećinarke.

Malo iznad njega lovio je i najmlađi ribič Mihael koji se učio vještini kako baciti udicu u rijeku.

Kod Japlaničkog mosta bila je ekipa koja se spremila ostati do noći. Predsjednik Društva sportskih ribolovaca Borak Ivica Naletilić Rora otkrio je pak ekipi Abcportala nekoliko informacija vezanih za društvo.

- Do sada imamo više od stotinu izdanih dozvola za ovu sezonu, a što se tiče budućih aktivnosti, imamo u planu organizirati jedan revir od Borka do Japlaničkog mosta gdje bi bio dopušten samo sportski ribolov gdje bi ulov odmah bio vraćen u rijeku. Mi mislimo kako imamo velik potencijal za takvo nešto i kako postoji zanimanje ribolovaca u regiji koji bi sigurno rado dolazili u naš revir - rekao je novinaru ABCportala predsjednik Društvo sportskih ribolovaca Borak Ivica Naletilić te dodao kako su aktivnosti u tome pravcu već krenule.

Nakon ručka u prirodi, ribiči su nastavili druženje i uživanje uz rijeku Lišticu. piše Abcportal.info.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?