ČOLAK:

Strani suci su trebali otići prije pet godina kada im je istekao mandat

bariša čolak
22.02.2020.
u 19:00

Izaslanik u Domu naroda i bivši ministar pravde BiH Bariša Čolak rekao je za “Glas Srpske” da je davno prošlo vrijeme za odlazak stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH, prenosi rtv-hb.com

- To je trebalo učiniti pet godina nakon što je istekao mandat prvim stranim sucima u Ustavnom sudu koje je imenovao Europski sud za ljudska prava uz konzultacije sa Predsjedništvom BiH. Tako je propisano Ustavnom ove zemlje i BiH je trebala vršiti izbor sudaca Ustavnog suda na drugačiji način. To se nažalost nije dogodilo do danas što je porazno za BiH – rekao je Čolak komentirajući tekst prijedloga zakona koji SNSD namjerava uputiti u parlamentarnu proceduru uz podršku SNSD-a.

Posljedica izostanka reakcije prije pet godina je današnje stanje o kriza koja nikada nije bila veća. Za sada se ne nazire izlaz iz ove situacije. A nove izjave samo dodatno pogoršavaju ionako narušeno stanje.

Komentara 1

Avatar Feral
Feral
06:55 23.02.2020.

I HDZ-e je trebalo da bude pošten,ali nažalost nije,nego je ogrezao u kriminalu i lopovluku.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?