Ekonomska situacija sve teža

Stravična nesreća na liniji Doboj – Omarska: Vlak naletio na automobil

03.10.2021.
u 13:25

Vozač automobila poginuo je jutros kada je teretni vlak naletio na njegovo vozilo na putnom prelazu između stanica Prisoje - Ukrina prema manastiru Stuplje, priopćeno je iz "Željeznica Republike Srpske" (ŽRS). 

Nesreća se dogodila oko 8.00 sati, a na putničko vozilo naletio je teretni vlak koji je prometovao na relaciji Doboj – Omarska.

Strojovođa je uvidjevši vozilo davao zvučne signale upozorenja, ali se tragedija nije mogla izbjeći, jer je vozilo ostalo na putnom prijelazu, navode iz ŽRS. Ovaj putni prelaz osiguran je trouglom preglednosti i “Andrejevim križem”.

Na mjestu nesreće nalaze se ekipe Hitne pomoći, vatrogasci, pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova, javni tužitelj, republički inspektor i članovi Komisije za izvanredne događaje ŽRS.

U tijeku je očevid, a putnici iz putničkih vozova Doboj – Banja Luka i Banja Luka – Doboj na svoja odredišta bit će prevezeni organiziranim kombi prijevozom ŽRS.

“Željeznice Republike Srpske izražavaju duboko žaljenje zbog tragedije koja se dogodila i obitelji nastradalog upućuju iskreno saučešće”, ističe se u priopćenju.

Iz ŽRS-a apeluju na sve sudionike u prometu da poštuju prometnu signalizaciju i budu oprezni pri prelasku preko pruge.

“Obavezno je da se zaustave ispred putnog prelaza, kako bismo izbjegli tragedije zbog kojih iskreno žalimo”, dodaju u Službi za informiranje ŽRS-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?