NOVO ISTRAŽIVANJE

Stresni događaji u životu: Rođenje djeteta i novi posao uzrokuju debljanje!

shutterstock
21.01.2020.
u 08:14

Promjena kilaže normalna je s vremena na vrijeme, a uzrok ne mora uvijek biti prejedenja. Ponekad je u pitanju bolest, hormoni, godine i stres. Stručnjaci su otkrili koji događaji u životu uzrokuju najviše debljanja.

Životni događaji koji uzrokuju debljanje su: odlazak na fakultet, dobivanje posla i rođenje djeteta kako prenosi Metro.co.uk.

Tijekom istraživanja pratili su debljanje kod žena koje imaju djecu i kod onih koje nemaju. One koje su bile bez djece dobile su oko 7,5 kilograma tijekom pet, šest godina dok su one s djecom dobile 8,8 kilograma za isto vrijeme.

Druga grupa bili su maturanti koji su kretali na fakultet ili studenti koji su dobili prvi posao. Napuštanje srednje škole kod žena je rezultiralo sa smanjenjem tjelovježbe za 6,7 minuta po danu, a kod muškaraca za čak 16,4 minuta. Najveći pad u tjelovježbi pokazao se odlazak na fakultet - 11,4 minuta. Većina ispitanika koji su krenuli na novi posao također je prestala trenirati redovito.

Liječnica Eleanor Winpenny sa Sveučilišta Cambridge rekla je: "Ako ovi događaji u životu stvarno uzrokuju debljanje, to je problem. Kada postanete roditelj, život vam se potpuno mijenja, ali morate smisliti način da ostanete zdravi i aktivni. Isto kao i kada promijenite školu."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije