Kordić primio veleposlanicu Švedske u BiH

Strömquist: Švedska nastavlja raditi sa partnerima u Mostaru

11.05.2021.
u 14:45

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici u nastupni posjet Nj.E. Johannu Strömquist, veleposlanicu Švedske u Bosni i Hercegovini.

Veleposlanica je zahvalila gradonačelniku na prijmu te istaknula kako je svima drago što je Mostar imao izbore nakon 12 godina i da ima novog gradonačelnika i Gradsko vijeće.

Švedska veleposlanica je obavijestila o širokom spektru različitih projekata podrške Švedske u Mostaru u oblastima demokratizacije, vladavine prava, ljudskih prava, okoliša i klime, ekonomskog razvoja i ekonomske integracije u EU. Ona je također rekla da će Švedska nastaviti raditi sa partnerima u Mostaru kako bi se podržao proces integracije Bosne i Hercegovine u Europsku uniju i za dobrobit svih građana i građanki.

Gradonačelnik je zahvalio veleposlanici za potporu Švedske svim projektima koje su pomogli u Mostaru. Informirao ju je o činjenici kako postoji veliki interes investitora za Mostar te da kako su gradski regulacijski planovi prevladani i da je potrebno izraditi i donijeti nove.

Kazao je kako je usvojen proračun grada u kojem ima novaca za brojne projekte, a za koje sada treba provesti nabavke i završiti projekte do kraja godine, što je prioritet. Također, provodi se proces digitalizacije i informatizacije Gradske uprave, što treba dovesti i do veće učinkovitosti i transparentnosti. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?