Posjet vrtićima

Studenti se s mališanima igrali ‘odlaska zubaru’

21.03.2017.
u 08:00

U povodu Svjetskog dana oralnog zdravlja studenti prve generacije studija dentalne medicine obišli su svih pet jedinica JU “Dječji vrtići” Mostar. U svim vrtićkim skupinama studenti su upoznali djecu s važnosti zdravlja zubi, njihovom funkcijom, pravilnom prehranom te važnosti odlaska stomatologu. Studenti prve generacije bili su s više od 400 mališana JU “Dječji vrtići” te obišli svih pet jedinica ove ustanove te se igrali “odlaska zubaru”, razgovarali o pranju zuba i održavanju oralne higijene. Osim ove ustanove, studenti su obišli i vrtić Svete Obitelji. Da igra bude što uvjerljivija i zanimljivija pobrinula su se poduzeća Lacalut i Sanitaria Dental koja su, nakon kratkog predavanja, igre i razgovora, mališanima podijelila poklon-pakete. Dok su se neka od djece veselila dolasku mladih zubara, neka su plakala od straha.

- Velika mi je čast što su naši studenti posjetili gradske vrtiće Mostara i djeci objasnili važnost održavanja oralnoga zdravlja. Jako je važno da djeca od malena shvate važnost održavanja zubi i razbiju strah od odlaska stomatologu. Ponosna sam na naše studente jer su oni ujedno i prva generacija ovog studija te marljivo rade kako bi sutra postali vrhunski doktori dentalne medicine, kazala je Katarina Vukojević, prodekanica za studij dentalne medicine Medicinskog fakulteta. Ravnateljica vrtića Danijela Kegelj u razgovoru je kazala kako su vrlo bitne ovakve preventivno-edukativne aktivnosti kako bi mališani od malih nogu stekli zdrave navike te da je cilj vrtića organizirati što više takvih akcija tijekom godine. - Već nekoliko godina za redom obilježavamo ovaj dan, ali nam je posebno drago što je ove godine s nama prva generacija studija dentalne medicine te se nadam da ćemo i u budućnosti nastaviti surađivati i češće organizirati akcije kao što su ove, zaključila je Kegelj. Razgovarali smo i sa Zaninom, studentom koji je sudjelovao u akciji. Objasnio je kako je vrlo važno sve djeci predstaviti kroz igru te da će jedino na taj način prevladati strah i okrenuti se zdravim navikama.

Prvi Dan oralnog zdravlja obilježen je 1994. godine kada je Svjetski dan zdravlja Svjetske zdravstvene organizacije bio posvećen oralnom zdravlju. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije