žene prije braka nikad ne zatrudne

Studentica iz Sjeverne Koreje otkriva kako oni vide svijet

hli
Facebook/Instagram/Screenshot: YouTube
18.12.2016.
u 18:00

Izvrsna studentica engleskog iz Pyongyanga, koja je grad prvi put napustila tek u 20. godini života, francuskom fotografu s kojim je putovala diljem Sjeverne Koreje dala je bizaran uvid kako Sjeverna Koreja vidi svijet, prenosi Index.hr

Djevojka poznata samo kao Mis Kim, odvedena je izvan grada gdje je nasamo pričala s francuskim fotografom Ericom Lafforgueom koji je tu zemlju posjetio šesti put. Fotograf je tako dobio iznimno rijetku priliku da provede vrijeme nasamo s najboljom studenticom engleskog sa sveučilišta u Pyongyangu, a njezine odgovore je dokumentirao, piše Daily Mail.

Njezini odgovori potvrđuju paralizirajući nadzor koji država provodi nad svakim tko uđe u zemlju, ali i njihovu izolaciju od svijeta. Iako je tijekom svog puta srela prosjake, rekla je kako u Sjevernoj Koreji svi uživaju u jednakom bogatstvu, ali otkrila je i da iskreno vjeruje da žene koje se ne udaju nikad ne zatrudne.

Eric joj je naložio i da se nasmije, što je odbila rekavši da jednostavno ne može. Za Michaela Jacksona je čula, ali ne i za Lady Gagu. Kad ju je upitao zašto misli da američka i britanska glazba ne dopiru do Sjeverne Koreje, odgovorila je da nitko tamo to ne želi slušati već preferiraju Mozarta, Bacha i Beethovena.

Opisala je i kriterije ljepote u Sjevernoj Koreji: "Žena mora imati velike oči, visoki nos, mala usta, bijelu kožu i ne bi trebala biti mršava." Fotograf joj je pokazao i "podrapane" hlače, ali nije mu vjerovala da je to na zapadu moda. Iako država kontrolira čak i kako se građani šišaju, Mis Kim tvrdi da "imaju puno izbora" te da nikoga nije briga za stil odnosno "nitko ne želi farbati kosu."

Studentici je fotograf pokazao i sliku najpoznatijeg lika Walta Disneya - Mickeya Mousa, a njezina reakcija otkrila je da ne zna o čemu je riječ. "To je samo miš. Kineski je", rekla je. Tijekom puta, Eric je nosio iPad, a Miss Kim nije imala pojma o čemu je riječ. Rekao joj je kako na tom uređaju sluša glazbu, gleda snimke i provjerava e-mailove, ali ona mu ni to nije vjerovala.

Suočio ju je Eric i s optužbom da su ljudi u podzemnoj samo glumci, no ona je to odbacila tvrdnjom da je to "smiješno i sramotno." O vođama zemlje pričala je s velikim ponosom, odbijajući zvati ih samo imenima bez epiteta kao što su "najveći" ili "veliki vođa."

Eric je uhvatio i ženu koja jede hamburger plastičnim rukavicama, a kad je pitao Mis Kim o čemu je riječ odgovorila je da to čine "da se ne zaprljaju kad jedu." Isto tako, uvjerena je da je za hamburger zaslužan Kim Jong-un.

Miss Kim prvi put je napustila glavni grad države u kojoj živi, a pokazalo se da nije baš upućena u svijet oko sebe. Ipak, izrazila je želju da posjeti Englesku, ali ne i SAD jer "mrzi Amerikance." Svejedno, otkrila je da je gledala američki film "Gladijator" i rekla je da joj se svidio, ali da su "scene para bile sramotne." Njezin omiljeni film pak je "Sea of Blood" koji govori o japanskom ubijanju Sjevernih Korejaca...

Ključne riječi
kim

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?