Intervju: Jonathan Moore

Stvoriti uvjete za jačanje kvalitetnog obrazovanja ​

Jonathan Moore
02.09.2016.
u 09:55

Pozivamo sve obrazovne vlasti u BiH da ne potiču, nego spriječe daljnje podjele, segregaciju i diskriminaciju u obrazovanju ​

“Obrazovanje je jedan od najvažnijih segmenata društva i bez kvalitetnog obrazovanja zasnovanog na načelima jednakopravnosti, ne možemo očekivati ni kvalitetno društvo...”, kazao je, među ostalim, u intervjuu za Večernji list veleposlanik Jonathan Moore, voditelj Misije OESS-a u BiH, s kojim smo razgovarali o problemima u obrazovanju u BiH, kao i na koji način Misije OESS-a pomaže i što se trenutačno čini.

Početak je nove školske godine i BiH se još uvijek suočava s mnogobrojnim problemima u obrazovanju. Kako komentirate trenutačnu situaciju u obrazovnom sustavu?

- BiH ne može biti prosperitetna država ako budućim generacijama ne uspije pružiti kvalitetno i inkluzivno obrazovanje. Napredak u oblasti obrazovanja je moguć i prijeko je potreban. Jasno, obrazovanje je jedan od najvažnijih segmenata društva i bez kvalitetnog obrazovanja zasnovanog na načelima jednakopravnosti, ne možemo očekivati ni kvalitetno društvo. Nažalost, u BiH, umjesto da se rješavaju konkretni problemi u školama, djeca se vrlo često koriste kao sredstvo u svrhu ostvarivanja političkih ciljeva. Misija OESS-a u BiH kroz rad svojih 10 ureda na terenu diljem BiH nastoji pomoći lokalnim vlastima, predstavnicima obrazovnih institucija te djeci i roditeljima da pronađu odgovarajuća rješenja za izazove s kojima se suočavaju.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije