POTVRDIO ODVJETNIK

Sud BiH potvrdio optužnicu protiv petorke iz slučaja "Dženan Memić"

21.07.2021.
u 15:09

Sud Bosne i Hercegovine je potvrdio optužnicu u slučaju stradanja Dženana Memića protiv Alise Ramić (rođ. Mutap), njenog oca Zijada Mutapa, policajaca Hasana Dupovca i Josipa Barića te protiv zaposlenika hotela "Crystal" na Ilidži Muamera Ožegovića. 

Ovu informaciju je za Klix.ba potvrdio odvjetnik obitelji Memić Ifet Feraget, čovjek koji je od samog početka upućen u slučaj, piše Klix.ba.

"To je ono što smo i najavljivali. Za mene je ovo očekivano, jer pet i po godina govorimo o istim stvarima. Ovo je i značajno jer je potvrda toga da toliko godina govorimo istinu. Na mene i obitelj Memić se vrši pritisak. Pokušavaju me diskreditirati, no ja se od početka držim činjenica. Nikad me nitko nije uspio demantirati jer se držim moralnih principa", rekao je Feraget za Klix.

Navodi da nikada nije rekao da je i sud dio "pravosudne mafije" koja je sudjelovala u ubojstvu, ali jasno navodi koga smatra krivcima.

"Oduvijek smo govorili da postoje dokazi o povezanosti županijskog tužiteljstva, policijskih službenika MUP-a SŽ i sudskih vještaka s pokušajem zataškavanja stradanja Dženana Memića", kazao je.

Nakon potvrđene optužnice se očekuju prigovori petorke na sudsku odluku. Oni se trenutno nalaze na slobodi, a hoće li tako i ostati, zavisi od odluke Apelacijskog vijeća po žalbi Tužiteljstva BiH na njihovo puštanje.

Petorku Tužiteljstvo BiH tereti za organizirani kriminal i sprečavanje otkrivanja i dokazivanja stradanja Dženana Memića, mladića koji je, nakon teških ozljeda , preminuo 15. veljače 2016. godine. Sumnja se da su pristupili kriminalnoj grupi koja je organizirana radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Memić dobio povrede opasne po život u Velikoj Aleji na Ildži, 8. veljače iste godine.

U optužnici se navodi da su Ramić, Mutap, Dupovac, Barić i Ožegović prikrivali i fingirali dokaze, a navodno je optuženi Mutap ostvarivao kontakte s više osoba, među kojima su i optuženi, te je s njima osobno i u dogovoru počinio nezakonite radnje, odnosno zajedno su činili nezakonite radnje. Riječ je o neovlaštenom i bez naredbe nadležnog suda izuzimanju dokaza u vidu snimaka videonadzora, podmetanju dokaza, utvrđivanju akata koji ne odgovaraju činjeničnom stanju, dostavljanju fingiranih dokaza na vještačenje te ometanju i usmjeravanju istrage u pogrešnom smjeru.

U suštini, optuženi se terete za organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelima protuzakonitog posredovanja, pomoći počinitelju nakon učinjenog kaznenog djela, sprečavanja dokazivanja i davanja lažnog iskaza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije