Institucije BiH

Sudski sporovi oštetili proračun za 2,1 milijun KM

sud čekić
DPA/PIXSELL
28.09.2015.
u 06:15

Od siječnja do kraja ožujka na osnovu pravosnažnih sudskih presuda proračun "olakšan" za 710.700 KM, u drugom još više

Samo tijekom prve polovice ove godine, institucije u BiH su na ime sudskih sporova koje su izgubile oštetile proračun za 2,1 milijun maraka, a većina predmeta došla je na naplatu u razdoblju od travnja do lipnje 2015. godine, donosi portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba.

Više u drugom kvartalu

Izvješće o izvršenju proračuna institucija BiH iz ove godine pokazuje da je od siječnja do kraja ožujka na osnovi pravosnažnih sudskih presuda proračun "olakšan" za 710.700 KM. Drugi kvartal bio je još nepovoljniji, pa je u tom razdoblju iznos odštete porastao na 2,1 milijun maraka.

Iako su troškovi na osnovi izgubljenih sporova za oko 386.000 KM manji u odnosu na isto razdoblje prošle godine, parlamentarci upozoravaju da BiH godinama gubi milijune maraka zbog neodgovornog poslovanja institucija. Naglašavaju da treba uraditi analizu da bi bili otkriveni uzroci izgubljenih sporova BiH i njenih institucija koje su najčešće tužene strane.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?