HNŽ

Šulenta podnio ostavku, Brkić v.d. ravnatelja policije

Denis Lasić
09.02.2014.
u 11:00

Sjednica Vlade je održana u hotelu “Ero” u Mostaru, jer je Vlada HNŽ zapaljena

Policija u Mostaru rastjerala je nekoliko desetaka demonstranata koji su se jučer u podnevnim satima okupili na Španjolskom trgu u Mostaru kako bi nastavili započete prosvjede. Policija ne dopušta okupljanja u središtu grada na Neretvi nakon posljednjih dramatičnih događaja u kojima su zapaljene brojne institucije. Također, tijekom cijelog dana pojačano je bilo kretanje policijskih snaga na ulicama Mostara. Zbog nemilih događaja u Mostaru je jučer upriličeno i izvanredno zasjedanje Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

Sjednica je održana u hotelu “Ero” u Mostaru, jer je Vlada HNŽ zapaljena. Premijer Denis Lasić je na sjednici prihvatio ostavku ministra unutarnjih poslova Marija Šulente, koju još mora prihvatiti i Skupština Hercegovačko-neretvanske županije. Dragan Brkić je imenovan za vršitelja dužnosti policijskog ravnatelja. Podsjetimo, tijekom prosvjeda u petak u Mostaru su zapaljene zgrade Vlade i Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), Gradske uprave i Gradske vijećnice u Mostaru, zgrade Središnjice Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) i prostorije Županijskog odbora (ŽO) Stranke demokratske akcije (SDA) u Mostaru, te svlačionice NK “Redarstvenik”, potvrđeno je u MUP-u HNŽ.

I Skupština Tuzlanske županije jučer je održala sjednicu kolegija na kojoj je usvojena ostavka dosadašnjeg premijera Seada Čauševića koja je podnesena u petak oko 16 sati u vrijeme nemilih scena na ulicama Tuzle. U skorijem vremenskom roku održat će se sjednica Skupštine TŽ na kojoj će se verificirati odluka i smijeniti ministri Vlade Tuzlanske županije koji dolaze iz redova SDP-a, HDZ-a BiH, Stranke za BiH i ministar koji je imenovan na osnovi prijedloga zastupnika Zorana Jovanovića. Prije sazivanja sjednice Skupštine TŽ nastojat će se organizirati sastanak sa predstavnicima skupine demonstranata kako bi se smirile tenzije i kako bi se prevladala novonastala situacija.

Ključne riječi

Komentara 2

1H
1hrvatska2
15:53 09.02.2014.

"Jer je vlada HNZ zapaljena"!Koja novinarska glupost!Zgrada je zapaljena a ne vlada.Mozda je to bila i zelja! Vec vidjeno krajem 80-tih dirigirano dogadjanje naroda tzv.Antibirokratska ili Yogurt revolucija.Akteri su se promjenili,vrijeme se promjenilo,ideja ista,scenario slican.Izgleda da je Slobo bio dobara da je Slobo bio dobar ucitelj.a Lagundjija(I ostali) dobar ucenik.Nema parola Rada=posla,kruha,slobode,jednakosti itd. Slobo je govorio gdje ima Srba to je Srbija,ovi vicu ovo je Bosna,Bosna bosancima,(sto cete sa onoma koji nisu bosanci).Koja je razlika izmedju Slobe i ovih.U Yugi Srbi uvijek ugrozeni,sada u BiH bosancci ugrozeni,(nemaju TV kanal,nemaju svoj jezik.nemaju kulturu,uvijek ih preglasavaju,nemaju nikakvi prava itd.siromahi).Sto sve na ove nepravde bosancima mogu reci BiH - Hrvati?Najbolje bi bilo da se zamjene u pozicijama,mozda bi onda sve bilo OK. Prozirno i vec vidjeno!Pale Zupanijske i Federalne ustanove to im netreba.Njima treba ni manje ni vise nego Unitarna i Centralisticka Bosna!Masala! Hrvati Veliki Oprez nemojte nasjesti na ove provokacije i podmetanja!Vrijeme radi za istinu,pravdu i slobodu.Tiha Rijeka brege valja,vakat zito vrse! Vidjeli ste kako je EU Rezolucija o BiH pokrenula i uzgala vatru!Puno hvala gospDavor Ivo Stier na vasoj pomoci.Uvijek dobro dosao medju BiH Hrvate! Svima koji su htjeli i zeljeli vidjeti sada znaju da nije bosancima do ravnopravnosti i suzivota.Za njih nema drugih i drugaciji.

HR
hrvatizorasja
17:28 10.02.2014.

ja sam hrvat i iza prosvjeda ne stoje muslimani nikakvi, nego ljudi koji su gladni i obespravljeni bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost! podrzavam i stojim ispred legitimnih zahtjeva naroda da se istraZI KORUPCIJA i PRIVASTIZACIJA i privedu krivci!ci! vjerovao sam ovim novinama i rado ih citao ali sada ste pokazali svije pravo lice i dokazali da iza vas stoje politicari i da vase izvjestavanje nije objektivno! nerazumijem da se svrstavate uz hdz i optuzujete gladni narod da napada iste i nazivate narod vandalima! sram vas i stid bilo, pokusavate zavadit narod i okrenut jedne protiv drugih da bi sacuvali fotelje ljudima koji vas placaju! ovo je ujedno i dokaz da kriminalci koji sjede na foteljama sa platama od nekoliko tisuca maraka, preko vas traze rat i krvoprolice, a sve u svrhu ocuvanja njihovih pozicija i plata! NEKA VAS JE SRAM! ja sam za smjenu svih kriminalaca na vlasti bez razlike bili oni hrvati srbi ili muslimani!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije