sastanak

Suradnja oružanih snaga BiH i Hrvatske sadržajna i konkretna

04.10.2017.
u 12:01

Oružane snage Bosne i Hercegovine (OSBiH) imaju dobru suradnju s Oružanim snagama Republike Hrvatske (OSRH), ona je sadržajna i konretna, zaključeno je tijekom susreta načelnika Zajedničkog štaba  OSBiH generalpukovnika Ante Jeleča s načelnikom Glavnog stožera OSRH generalom zbora Mirkom Šundovim.

- Suradnja ima pravce djelovanja i možemo se pohvaliti da je od samog osnutka potpora prisutna i da nam jednu od najznačajnih potpora pružaju susjedi iz Hrvatske - rekao je Jeleč novinarima nakon sastanka.

Kao jednu od aktivnosti suradnje istakao je školovanje bh. kadrova u vojnim školama u Hrvatskoj.

- Sada imamo 11 kadeta na školovanju, očekujemo da iduće godine dođu s iskustvima, i unesu novi duh u naše stožere - kazao je Jeleč.

Naveo je da se kroz edukaciju, zajedničkim vježbama, jačaju sposobnosti i izrazio nadu da će suradnja biti proširena i biti na više točaka čuvajući i uspostavljajući mir.

- Hrvatska nam pomaže i kod aktivacije MAP-a, o pitanju regulativa, očekujemo da ćemo uz uvjete koje imamo, pokazati napredak i imati čvršći put ka euroatlantskim integracijama i NATO-u - naglasio je Jeleč.

Šundov je rekao da se i ovom službenom posjetom potvrđuje dosadašnja dobra suradnja, koja se ogleda u zajedničkim aktivnostima, kao što su pripreme i sudjelovanje u operacijama podrške miru.

- Mi smo i dalje potpuno otvoreni za unapređenje suradnje u svim tim područjima, a posebno bih istaknuo suradnju u okviru inicijative A5, Jadranske povelje, koja je urodila plodom, Hrvatska, Albanija i Crna Gora su postale punopravne članice NATO-a - naveo je Šundov.

Istakao je i podršku Hrvatske Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH na putu ka euroatlantskim integracijama.

Posjeta BiH realizirana je u skladu s Planom bilateralne vojne suradnje ministarstava obrane BiH i Hrvatske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?