Bevanda primio izaslanstvo EBRD

Suradnja s EBRD-om dobra, očekuju se i novi projekte u budućnosti

24.09.2019.
u 16:22

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas izaslanstvo Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) predvođeno direktoricom za zapadni Balkan Zsuzsannom Hargitai, te novoimenovanu direkotricu EBRD-a za BiH Manuelu Nassel i njenog prethodnika Iana Browna.

Bevanda je poželio dobrodošlicu novoj direktorici EBRD-a i obećao podršku u njenom budućem radu te je izrazio zahvalnost Ianu Brownu na njegovom predanom radu tijekom svog mandata u BiH. 

Sugovornici su se suglasili da je uspješno realizirano mnogo projekata EBRD-a u BiH, posebno u oblasti cestovne infrastrukture te da su u pripremi i projekti za javni prijevoz u Sarajevu te nove dionice autoceste.

Na sastanku je konstatirano da je formiranje vlasti i dalje prioritetna tema u BiH iako je od općih izbora prošlo gotovo godinu te je to razlog što neki kreditni ugovori nisu ratificirani niti su procedure dovedene do kraja nakon potpisivanja ugovora.

Bevanda je naglasio da Ministarstvo financija i trezora BiH profesionalno obavlja svoje poslove koji se tiču ugovaranja kreditnih aranžmana te da suradnja sa EBRD-om ide svojim tijekom i da očekuje i nove projekte u budućnosti, priopćeno je iz Ministarstva financija BiH.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije