sastanak

Susret Ajnadžić-Bandić: Prijateljstvo Zagreba i Sarajeva na zavidnoj razini

25.12.2017.
u 13:15

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić posjetio je Gradsku upravu Grada Zagreba gdje ga je ugostio gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima, koji je naglasio da je prijateljstvo dva grada, Zagreba i Sarajeva, na zavidnoj razini, te da zagrebačka Gradska uprava stoji na raspolaganju za razmjenu iskustava u svim područjima.

- Grad Zagreb želi širiti prijateljstvo i dobrosusjedske odnose s Bosnom i Hercegovinom i njezinim glavnim gradom. Uvjereni smo da BiH čeka sličan europski put kao onaj što ga je prošla Hrvatska prije nekoliko godina. Želimo da naše dobre prakse i iskustva na tom putu budu vodilja za Sarajevo i za cijelu BiH - istaknuo je Bandić.

Zahvaljujući domaćinima na lijepim riječima, načelnik Ajnadžić je objasnio da izaslanstvo Općine Centar želi iskoristiti posjetu hrvatskoj metropoli da bi prikupili što više iskustava, osobito u području pripreme, planiranja i provedbe projekata za korištenje fondova Europske unije, te u području partnerstva u IPA programu prekogranične suradnje.

- Stvaranjem partnerskih odnosa između gradova omogućava se brz transfer znanja i iskustava. Budućnost Europe je u suradnji gradova i unapređenju njihovih, prije svega ekonomskih i kulturnih odnosa, koji će rezultirati većom kvalitetom života njihovih građana - istaknuo je Ajnadžić, priopćeno je iz Općine Centar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?