Susret federalnog premijera sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika SAD-a

19.09.2017.
u 16:32

 Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić susreo se danas, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika Sjedinjenih Američkih Država Hoytom Yeeom.

Novalić je upoznao Yeea o provođenju mjera iz Reformske agende koje su stalno u fokusu djelovanja Vlade FBiH. S obzirom na to da su, po riječima federalnog premijera, ekonomski rast i povećanje broja zaposlenih rezultat do sada provedenih reformi, Federalna vlada će do kraja mandata nastojati da provodi ostale mjere iz Agende. Prioriteti budućeg djelovanja su utvrđivanje reformskih i socijalnih zakona, te podrška programima ekonomskog razvoja.

Razgovarano je i o izmjenama Zakona o trošarinama. Premijer Novalić je, govoreći o ovom zakonu, istaknuo da je to jedan od glavnih izvora financiranja velikih infrastrukturnih projekata. Obostrano je konstatovano da bi usvajanje ovog zakona bilo poticaj daljem ekonomskom napretku BiH.

Uz ekonomski rast, premijer Novalić je istaknuo da će Federalna vlada i dalje biti usmjerena na borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala.   

Sugovornici su razgovarali i o dubinskoj analizi stanja (due diligence) u BH Telecomu i HT Eronetu. Ovom analizom bi bila procijenjena stvarna vrijednost ovih kompanija i određeni pravci koji bi trebale slijediti u daljem poslovanju, priopćeno je iz Ureda Vlade F BiHza odnose s javnošću.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije