ispred Parlamenta u 12:05

Sutra mirni prosvjedi dijaliziranih i transplantiranih bolesnika

ilustracija
20.06.2017.
u 16:01

Mirni prosvjedi dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Federacije BiH održat će se u srijedu, 21. lipnja 2017. u 12,05 sati ispred Parlamenta FBiH, priopćeno je iz Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH. 

"Pozivamo sve one koji su nezadovoljni zdravstvom u FBiH da nam se taj dan pridruže na prosvjedima. Prosvjedi će započeti simbolično u 12,05 sati ,jer su istekli svi razumni rokovi za usvajanje izmjene i dopune zakona o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja ljudi koji je prošao oba parlamenta i sve moguće javne rasprave. Razloga za prosvjede je mnogo. Pored već spomenute izmjene i dopune zakona o transplantaciji, što je i osnovni razlog za prosvjede, ukazat ćemo i na težak položaj blizu 2000 bolesnika na hemodijalizi ali i probleme onih bolesnika koji čekaju na transplantaciju drugih organa i gdje je transplantacija jedini spas od sigurne smrti, a to je transplantacija jetra, srce, gušterača, pluća itd.", navodi se u priopćenju. 

Na prosvjedima očekuju veliki broj bubrežnih, dijaliziranih, transplantiranih bolesnika, bolesnika koji čekaju na transplantaciju drugih organa, članove njihovih obitelji, prijatelje i članove ostalih srodnih udruga i udruženja, te sve one građane koji su nezadovoljni zdravstvenom situacijom u FBiH.

"Očekujemo gotovo 300 sudionika na ovim Mirni prosvjedima koji će svojom podrškom doprinijeti da se institucije i pojedinci napokon pokrenu i počnu raditi na spašavanju ljudskih života, a to će najbolje uraditi ako usvoje predložene izmjene i dopune Zakona o transplantacji organa i tkiva u svrhu liječenja, i ne smo usvoje nego i da rade na njegovoj provedbi", priopćeno je iz Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?