trajat će do 15. rujna

Sutra u Hutovom blatu počinje prvi kamp za prstenovanje ptica u BiH

Hutovo blato
17.08.2019.
u 19:24

U Hutovom blatu sutra započinje s radom prvi kamp za prstenovanje ptica u Bosni i Hercegovini i trajat će do 15. rujna, a sastojat će se od četiri radne grupe od po sedam dana, priopćeno je iz Orintološkog društva "Naše ptice".

- Predviđeno je učešće 14 polaznika iz cijele BiH, a voditelji kampa će biti iskusni prstenovači iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Ovo je prvi put da će ptice biti prstenovane prstenovima s oznakom jedne institucije ili organizacije iz Bosne i Hercegovine, Ornitološkog društva “Naše ptice”. Prstenovanje će se odvijati u skladu s propozicijama EURING-a, vodeće organizacije u ovoj oblasti - navode iz ovog društva.

Prvi prstenovački kamp u BiH organizira se u saradnji s JP Park prirode “Hutovo blato” i Udrugom “Čaplja” iz Čapljine a ovo je jedna od metoda markiranja ptica u svrhu naučnog praćenja njihovog kretanja, osobito u vrijeme migracija. Prvi put je vršeno u Danskoj 1889. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?