nakon ubojstva poliajca

Sutra u Sarajevu skup podrške policiji

28.10.2018.
u 16:30

Zbog brutalnog ubojstva dva policajca u sarajevskom naselju Alipašino polje, za ponedjeljak 29. listopada u Sarajevu je planiran skup podrške policiji Sarajevske županije - najavljeno je iz Udruženja „Val“.

Iz tog udruženja navode da je okupljanje i apel vlastima da dopusti policiji veće ovlasti, te da učini promjene kojima bi policija bila sigurnija u svrhu pravilnog ostvarenja zaštite građana i njihove imovine.

- Okupljanje se može tumačiti neizravno kao i glas građana da neće više tolerirati život u općoj nesigurnosti i oduzimanje ovlasti onima koji iskreno štite njihove interese - navode iz Udruženja „Val“.

Napominju da je skup zakazan za 29. listopada dobio veliku podršku iz regije i sveučilišta u BiH.

- Otvorenom pozivu nevladinim organizacijama se pridružilo još nekoliko organizacija u jačanju inicijative za skup podrške policiji Sarajevske županije. Organizacije koje su se pridružile otvorenom pozivu koji je iniciralo udruženje „Val“ su: Student Parliament of the University of Sarajevo (SPUS), Udruženje studenata Medicinskog fakulteta univerziteta u Sarajevu, AidBrigade (grupa internacionalnih volontera za zaštitu ljudskih prava) i Uduženje Bosanskih Umjetnika - navodi se u priopćenju Udruženja „Val“.

Dodaje se da posebna podrška stiže iz Zagrebačkog kulturnog udruženja „Kultura Snova“ i Beogradskog kulturnog udruženja „Krik“, koji izjavljuju suosjećanje i podršku kako obitelji ubijenih policajaca, tako i građanima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije