NEVJEROJATNA ŽENA

Svaki dan napravi 80 jela za potrebite: 'Ne radim ništa posebno, samo kuham'

06.04.2020.
u 21:14

Sophie Mears, 33, iz Ujedinjenog Kraljevstva svakodnevno provede do deset sati kuhajući hranu za dostavu visoko rizičnim i osjetljivim osobama koje ne mogu izaći iz svojih kuća zbog pandemije koronavirusa. Inače radi u školi te je zbog koronavirusa počela je raditi od doma, ali je svejedno htjela napraviti nešto kako bi pomogla njezinoj zajednici, prenosi metro.co.uk.

Njezino dobro djelo postala je prava akcija dostavljanja jela. Njezin partner Gary pakira hranu, a čak osam volontera zatim tu hranu vozi do osoba kojima je potrebna. Čak su i njezini sugrađani donirali hranu i novac kako bi joj pomogli u pokrivanju troškova kuhanja. Svoja jela kuha u takozvanom Slow Cooker uređaju te kasnije završi sve što se ne može u njemu napraviti, sve dok njena djeca rješavaju zadaću ili se igraju, kako bi ona imala mira.

“Sve je počelo prije nekoliko tjedana. Netko je rekao da jedna obitelj treba hranu pa sam im odlučila pomoći i odnijela im nekoliko sitnica. Od tada je samo počelo rasti, sada kuham za osamdeset ljudi! Moja kuhinja nije velika, sasvim je normalna. Garaža mi je sada postala skladište s nekoliko hladnjaka i zamrzivača, ljudi su stvarno bili sjajni i svašta donirali”, rekla je Sophie.
 

Sophie je prije radila u raznim restoranima i barovima te je tako stekla svoje znanje, a nudi čak i vegetarijansku i vegansku opciju. No, njena akcija je skoro bila obustavljena kada zdravstveni inspektori nisu mogli doći provjeriti stanje njezinog doma, zbog koronavirusa. Ipak su uspjeli sve napraviti preko interneta i Sophie je dobila dozvolu za rad. “Podrška koju dobivamo je nevjerojatna i stvarno me usrećuje što znam da kada ja sjednem sa svojom obitelji kako bi pojeli večeru, da smo još jednoj obitelji omogućili istu stvar. Radimo između šezdeset i osamdeset jela u dan, oko trideset dostava.

U kuhinji provedem oko deset sati dnevno, a onda kreće pranje i pripremanje za idući dan. Ne osjećam se kao da radim nešto posebno, samo kuham”, završila je Sophie.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije