ZANIMLJIVO

Svako jutro jedete isti doručak? Znanstvenici otkrili što se krije iza te rutine

obrok, doručak
shutterstock
15.12.2021.
u 08:23

S drugim obrocima u danu je već drugačija priča...

Znanstvenici su proveli istraživanje diljem SAD-a na 1275 osoba u dobi od 18 do 99 godina na temu prehrambenih navika. Proučavali su što ljudi jedu za svaki obrok u danu tijekom jednog cijelog tjedna i primijetili su jednu stvar - većina je jela identičan doručak svaki dan, dok su ostali obroci bili raznovrsni.

Svako jutro posegnemo za istom hranom jer, kada je doručak u pitanju, imamo samo jedan cilj - dobiti energiju za dan i izaći iz kuće bez mučnine koju uzrokuje nejedenje, prenosi Metro.

U jutarnjim satima smo uglavnom u žurbi, pa nemamo vremena smišljati što ćemo jesti. Tražimo hranu koja nam je dobro poznata i možemo ju brzo pripremiti. 

S drugim obrocima u danu je već drugačija priča - na ručak i večeru gledamo "hedonistički", želimo uživati u tim obrocima, jesti ih sporije, pa zato nećemo jesti uvijek jedan te isti obrok, već eksperimentiramo i mijenjamo.

Znanstvenici su odlučili ispitati i neke narode koji su poznati po dobroj kuhinji i uživanju u hrani, poput Francuza, a dobili su iste rezultate - i oni će posegnuti za brzim i dobro poznatim doručkom, dok će za ručak i večeru "guštati".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?