nove koronamjere

Svatovi u ZHŽ-u do 30 osoba, ugostiteljski objekti mogu raditi do ponoći

Jabuka TV
15.09.2020.
u 16:15

Od 22. rujna 2020. godine ograničavaju se organizirana slavlja na maksimalno 30 osoba.

Rad ugostiteljskih objekata u ZH županiji ograničava se najkasnije do 24 sata i ta odluka stupa na snagu odmah, prenosi portal Grude.com

Uprava za inspekcijske poslove prekršitelje će kažnjavati zatvaranjem objekata, ako se ne budu pridržavali pravila, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Zapadno - hercegovačke županije (ZHŽ).

Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi u ZHŽ-u Tomislav Pejić komentirao je donesene mjere o ograničavanju proslava na 30 osoba, a sve s ciljem smanjenja broja novozaraženih.

- S današnjim danom imamo 45 novozaraženih i 18 osoba koje su se oporavile, a to nisu potpune brojke o protekla 24 sata. Sve novozaražene osobe bile su u kontaktu s tim javnim događajima i zbivanjima, konkretno u svadbenim salonima ili neizravno bile su kontakt osoba koje su zaražene u svadbenim salonima - kazao je Pejić.

Istaknuo je da je cilj smanjiti pritisak na zdravstveni sustav ZHŽ-a, ali i SKB Mostar.

- Apelirao bih na građane da se pridržavaju mjera jer koronavirus nije bezazlen. Spominjete neke skeptike, ja to uopće ne bih komentirao jer vjerujem da je interes našeg naroda vlastito zdravlje, a na taj način čuvamo zdravlje svih naših sugrađana, susjeda, prijatelja, djedova i baka. Ako netko ne vjeruje u sve to neka se dobrovoljno javi u bilo koji dom zdravlja pa neka vidi kako se uzorkuje bris na koronu i u kakvim uvjetima rade naši djelatnici, ne samo u domovima zdravlja nego i u SKB Mostar - kazao je Pejić.

Pozvao je ostale pacijente koji nemaju simptome koronavirusa da se jave u domove zdravlja. 

- Mi funkcioniramo i dalje i liječimo druge bolesti jer imamo puno zdravstvenih problema i izuzev koronavirusa. Ne želimo da ičiji život bude ugrožen - kazao je prvi čovjek zdravstva u ZHŽ-u.

Na sjednici su donesene sljedeće zapovijedi:

- od 22. rujna 2020. godine ograničavaju se organizirana slavlja na maksimalno 30 osoba

- rad svih ugostiteljskih objekata ograničava se najkasnije do 24 sata i ova odluka na snagu stupa odmah

- u ugostiteljskim objektima ne smije boraviti veći broj osoba od broja sjedećih mjesta uz poštivanje postojećih mjera

- nalaže se Upravi za inspekcijske poslove da sukladno zakonu prekršiteljima izriče najstrože mjere, odnosno zatvaranje objekta

Kako prenosi Jabuka.tv, medijima su se nakon sjednice obratili predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, ministar zdravstva ŽZH Tomislav Pejić i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo ŽZH Andrea Jurić.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije