raste broj novoprijavljenih

Sve osobe koje ostanu bez posla u RS-u imat će novčanu naknadu od 416 do 800 KM

30.03.2020.
u 14:44

Na evidenciju Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske u ovoj godini, zaključno sa ožujkom, prijavilo se oko 400 osoba koje su ostala bez posla, a u sljedećem razdoblju očekuje se porast novoprijavljenih, koji će svi dobiti novčanu naknadu, kazao je Srni direktor Zavoda Miroslav Vujičić.
Vujičić je rekao da očekuje porast novoprijavljenih naročito iz sektora ugostiteljstva i trgovine, jer su oni prvi pogođeni krizom izazvanom pojavom virusa korona.
"Zavod za zapošljavanje ima dovoljno sredstva kako bi osigurao novčanu naknadu za osiguranje od nezaposlenosti. Sve osobe koje ostanu bez posla imat će novčanu naknadu, u zavisnosti od plaća koje su primali, od 416 KM do 800 KM", istakao je Vujičić. On je dodao da Zavod sve prijave radnika koji su ostali bez posla prima elektronskim putem. Vujičić je naveo kako je Zavod svim zdravstvenim ustanovama poslao podatke o broju zdravstvenih radnika na evidenciji Zavoda, jer su interes pokazale pojedine lokalne zajednice i bolnice.
Kada je riječ o projektima zapošljavanja koje realizira Zavod, Vujičić je podsjetio kako su u ovoj godini za njih planirali izdvojiti 11 milijuna KM, ali će zbog novonastale situacije u konzultaciji sa Vladom Republike Srpske vidjeti što će sa tim sredstvima.
"Ako nam značajnije ne skoči novčana naknada za novoprijavljena lica na evidenciju nezaposlenih, vjerojatno ćemo realizirati određene projekte", kazao je Vujičić i dodao kako je sada prioritet osigurati novčane naknade za sve osobe koje ostanu bez posla.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije