NE MOŽETE NI ZAMISLITI

Sve za libido: Ovo su najčudniji afrodizijaci diljem svijeta

Thinkstock
21.09.2018.
u 21:53

Ovo su neki od najčudnijih koje smo izdvojili, a na neke bi vam se mogao podići i - želudac!

Afrodizijaci su se koristili još od davnina kako bi pojačali seksulanu moć. Neki od njih su nam danas nezamislivi, ali i dalje se koriste, i to učestalo, u nekim zemljama svijeta. Ovo su neki od najčudnijih koje smo izdvojili, a na neke bi vam se mogao podići i - želudac! 

Juha od bika

Na južnoazijskom području juha od bika nije nikakav tabu već jelo koje se konzumira u svrhu pojačavanja libida. Priprema se od luka, mrkve i spolnih organa bika, koji navodno imaju jaka afrodizijačka svojstva. Iako zvuči opako, ova juha je zapravo prilično blaga i ukusna, barem tako tvrde oni koji su je isprobali.

Fugu riba

Nama su poznate kamenice kao afrodizijaci, no nadaleko poznata fugu riba, koja može biti i smrtnosna ako se ne pripremi pravilno, još je jedan afrodizijak iz morskih dubina. Fugu ribu ne može pripremiti svatko, potrebno je opsežno znanje i vještina za pripremu kako ne bi riskirali svoj život jer je prepuna toksina. No, ima i afrodizijačka svojstva, a ako ikada budete u prilici kušati je, znajte da ćete pritom osjećati lagane trnce na jeziku i obrazima, a navodno baš oni potiču libido.

Meso vuka

U Kini jedu pse, a na Filipinima i u Mongoliji vučje meso koje se na Filipinima servira marinirano s povrćem, začinjeno octom. 

Morski krastavac

Sam pogled na morskog krastvca neke će podsjetiti na muški spolni organ, ali nije to razlog zbog kojeg se netko može osjetiti seksulano uzbuđen. Morski krastavac se kao afrodizijak priprema danima, namaće se u posebnom umaku i navodno nakon toga pri konzumaciji pruža bogat i nježan okus. Tako barem tvrde u Kini gdje se i najčešće koristi u svrhu jačanja potencije.

Kobrina krv

Kobrina krv se u Vijetnamu i Kini pije čista ili pomiješana s alkoholom. Za one kojima ovo nije primamljiva ideja, "dobra vijest" jest da se vjeruje kako je meso ove otrovnice također afrodizijak, no potrebno ga je dobro skuhati prije konzumacije. 

Leafcutter mravi

Ideja da konzumirate mrave može vam se činiti poprilično odbojna, a možda je još i nevjerojatnije to što je ovim južnoameričkim mravima, točnije "kraljicama" potrebno pažljivo odvojiti krila i noge prije nego ih se potopi u slanu vodu. Nakon toga se peku. 

Španjolska mušica

Jedan od poznatijih afrodizijaka, čak ina ovom području, svakako je španjolska mušica. No, mnogi vjerojatno ne znaju da može biti i smrtonosna, a osim nadutosti može biti i uzrok svrbeža. Podsjetimo da je zapravo riječ o bubi, a ne mušici i sadrži kantaridin, koji može biti opasan po život u obilnijim količinama. Izaziva groznicu, napadaje, a u najtežim oblicima može biti i uzrok smrtnog ishoda. 

Tigrov penis

Još jedna juha, za koje se vjeruje da ima svojstva afrodizijaka, a priprema se od spolnih organa neke životinje. Riječ je o penisu tigra koji se ukuhava i služi kao juha s kostima i začinima. Uf, u slast!

Balut

Ako vas put ikada odvede na Filipne, nemojte se začuditi ako vidite da netko konzumira 20 dana star fetus patke, odnosno, balut. To je u toj zemlji poprilično uobičajeno i način konzumacije je, za mnoge od nas, bizaran. Jaje se otvori, okrene i napuni u čašu. Kada se napitak popije, žličicom se iz ljuske izvade ostaci fetusa i pojedu. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?