Čapljina

Svečanim presijecanjem vrpce otvorena cesta u Dretelju

19.11.2021.
u 15:17

U mjesnoj zajednici Dretelj u petak je svečano otvoren put kojeg su koristile kineske firme China State Construction Engineering Corporation Limited i Power Construction Corporation of China za izgradnju poddionice koridora Vc Počitelj-Zvirovići, objavljeno je iz Grada Čapljine.

Svečanom presijecanju vrpce nazočili su predstavnici izvođača radova i gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić.

- Otprilike prije dvije godine krenuli su radovi u Zvirovićima, to je bio moj prvi posjet gradilištu i kampu. U ove dvije godine puno toga se napravilo ne samo na ovom ovdje dijelu, već i na drugoj strani Neretve. Tada je lokalna zajednica imala puno benefita, počevši od naših građevinskih firmi koje kao podizvođači sudjeluju na izgradnji ove poddionice auto puta, preko onih koji izdaju smještaj pa i do jedne temeljite rekonstrukcije lokalnih cesta - kazao je gradonačelnik.

Dodao je kako je ovo svakako dobar primjer gdje se može vidjeti kako se izvođač radova na jedan kvalitetan način odnosi prema lokalnoj zajednici.

- Naravno da i lokalna zajednica trpi određenu štetu, ali na ovaj način i jedni i drugi si to anuliraju i u konačnici smo svi na dobitku. Svi mi znamo kakav je put bio prije, a evo, došlo se do toga da se može autima izaći na brdo.

 Zato još jednom u ime Grada Čapljine i MZ Dretelj zahvaljujem na urađenom putu i vjerujem da će izvođači radova i u buduće pokazati da su ovdje došli da budu u jednoj kvalitetnoj simbiozi s lokalnim stanovništvom – kazao je gradonačelnik Vidić u obraćanju nazočnima.

Lokalni put u MZ Dretelj u potpunosti je urađen u suradnji JP Autoceste i kineske firme China State Construction Engineering Corporation Limited .

- Radi se o dionici koja je duga oko jedan kilometar. Uz ostale radove na autoputu ovo je simboličan doprinos u poboljšanju infrastrukture Grada Čapljine. Želio bih se uime izvođača radova zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovom projektu, a posebice mještanima MZ Dretelj koji su imali potpuno razumijevanje i strpljenje - izjavio je predstavnik kineske firme Sead Buljina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?