„Sarajevo Unlimited 2016“

Svečano otvoren Prvi regionalni forum biznis inovacija

biznis
FENA
02.11.2016.
u 21:58

Prvi regionalni forum biznis inovacija „Sarajevo Unlimited 2016“ svečano je otvoren u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, gdje je okupio predstavnike relevantnih institucija i velikih tvrtki te međunarodnih organizacija i prijatelja poduzetničkog i inovacijskog centra "Networks", kao i startupe i investitore.

Cilj dvodnevnog događaja u organizaciji Networksa jeste promoviranje inovacija u poduzetništvu, odnosno inovativnog poslovanja i korištenja resursa startup-kompanija, uključujući i angažman na stvaranju boljeg poslovnog okruženja za investitore i otvaranje novih radnih mjesta.

Održavanje prvog foruma ovog tipa u regiji pozdravila je veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack, istaknuvši značaj pokretanja Networksa, odnosno sarajevskog poslovnog inkubatora koji su tijekom jednogodišnjeg djelovanja pružili pomoć za više od 6.500 poduzetnika u njihovom radu na inovacijama.

Obraćajući se sudionicima svečanosti, američka veleposlanica je kazala kako poduzetništvo nije samo pokretanje biznisa, nego da je to i novi duh i način kreativnog razmišljanja koji se može primijeniti u različitim oblastima, uključujući politiku i civilno društvo, te koji je potreban Bosni i Hercegovini.

- Poduzetništvo je dobro i za gospodarstvo. Bez njega ne bi postojale uspješne američke tvrtke poput Googlea, ili Facebooka, ili uspješne tvrtke ovdje, poput Asa Preventa, ili Atlantbh-a. Mala i srednja poduzeća pokreću gospodarstvo, otvaraju nova radna mjesta...- naglasila je Cormack, ističući važnost potpore razvoju biznisa kao koraku, orijentiranom ka stvaranju uvjeta za ostanak mladih ljudi u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?