Izetbegović - Schiller

Švedska će podržati proces europskih integracija BiH

bakir schiller
15.07.2016.
u 18:48

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je u oproštajni posjet veleposlanika Kraljevine Švedske u BiH Fredrika Schillera.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru bilo je riječi političkoj situaciji u BiH, ali i globalnim pitanjima.

Schiller je istaknuo da bilateralna suradnja Švedske i Bosne i Hercegovine na svim poljima bilježi dobre rezultate, te da podrška Švedske procesima europskih integracija BiH kao i drugih država regije neće izostati ni u budućnosti.

Izetbegović je rekao da je ekonomski razvoj od ključnog značaja za BiH te da cijeni pomoć Švedske na tom polju.

Sugovornici su se složili da dijaspora iz BiH u Švedskoj može u tim nastojanjima predstavljati ključnu sponu dvije prijateljske zemlje.

Istovremeno, sugovornici su se složili da je terorizam i radikalni ekstremizam koji rezultira u napadima poput jučerašnjeg zločina u Nici pošast protiv koje se treba svim snagama boriti.

Schiller je naglasio da je impresioniran snažnim europskim kulturnim identitetom Bosne i Hercegovine i potencijalima koje naša zemlja ima, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?