Vlada HNŽ

Švedska veleposlanica u nastupnom posjetu kod Nevenka Hercega

11.05.2021.
u 14:16

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije primio je danas u nastupni posjet NJ. E. Johannu Strömquist, veleposlanicu Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini.

S obzirom na to da je riječ o prvom službenom susretu, Herceg je iskoristio prigodu čestitati veleposlanici Strömquist na imenovanju na dužnost švedske veleposlanice u BiH. Upoznao ju je s aktivnostima i planovima Vlade HNŽ-a, s naglaskom na mogućnosti uspostave još konkretnije suradnje na polju gospodarstva, prometne povezanosti, zaštite okoliša i turizma.

"Prigoda je iskazati zahvalnost izdašnoj potpori Kraljevine Švedske i njezine razvojne agencije Side obnovi i razvitku naših gradova i općina, osobito kada je riječ o nekoliko vitalnih infrastrukturnih projekata u Mostaru i drugim dijelovima naše županije", izjavio je Herceg.

Na osobit način, tema razgovora bila je aktualna pandemija koronavirusa.

"Posljednjih tjedana u HNŽ-u bilježimo pad incidence te broja hospitaliziranih i umrlih. Potrebno je još nešto strpljenja kako bismo dostigli zacrtane ciljeve, nakon čega ćemo, nadam se, ići u dalje kontrolirano popuštanje protuepidemijskih mjera i postupno normaliziranje života. U tom kontekstu, bitno je spomenuti kako smo ovih dana sa socijalnim partnerima postigli suglasje vezano za novi kolektivni ugovor u zdravstvu. Time je okončan štrajk i naši građani moći će u punini koristiti zdravstvene usluge na koje imaju neotuđivo pravo", kazao je Herceg.

Govoreći o projektima kroz koje Švedska godinama pruža potporu obnovi i razvitku BiH, veleposlanica Strömquist zahvalila je Hercegu na srdačnom prijemu i čestitkama, istaknuvši spremnost za nastavkom i unaprjeđenjem postojeće dobre suradnje. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije