Neobičan projekt

Svemirko djeci vraća pozitivne misli

17.05.2021.
u 20:40

Svjesni činjenice da se osnovnoškolci danas susreću s brojnim problemima o kojima najčešće ne žele razgovarati s roditeljima ili stručnim osobama, djelatnici Osnovne škole Marka Marulića u Ljubuškom pokrenuli su projekt kroz koji žele pomoći da djeca izraze sve ono što ih muči.

Ne radi se o psihološkim savjetovanjima ni ičemu sličnom, jednostavno su na školski hodnik postavili predmet koji od djece uzima sve negativne misli i probleme, a zauzvrat ih oplemenjuje pozitivnim mislima.

Tako robot Svemirko, kako su ga nazvali njegovi autori, polako postaje najbolji prijatelj školaraca koji pohađaju ovu osnovnu školu, piše Večernji list BiH. 

- U hodniku naše škole, u blizini ureda psihologa i Sandučića povjerenja, nalazi se jedan poseban robot. Ime mu je Svemirko. Što radi tu? Došao je jer želi pomoći djeci i jako je gladan. Zanimljivo, Svemirko, za razliku od nas, ne jede meso i različito povrće, već se hrani neugodnim mislima, osjećajima, strahovima i životnim događajima u kojima nam je bilo teško - stoji na službenoj stranici Osnovne škole Marka Marulića Ljubuški.

Učenici pišu pisma o tomu što ih muči sad ili ih je mučilo ranije u ovoj neobičnoj školskoj godini, zbog čega su tužni, ljutiti ili zabrinuti i što bi voljeli da se dogodilo drukčije. Pismo ubacuju u Svemirkov trbuh koji će sve neugodne misli i emocije odnijeti u svoj svemirski dom i reciklirati ih te načiniti najljepše šarene cvjetiće, vesele leptiriće, malene vjetrenjače, razigrane leteće zmajeve i sve ono što ljude raduje.

- Nakon što ubaci pismo, učenik uzima jednu poticajnu, mudru izreku iz posudice koja se nalazi pored Svemirka i o njoj promišlja ostatak dana - istaknuli su iz ove osnovne škole. Naglasili su kako je cilj u tekućoj školskoj godini poticati učenike koji pohađaju ovu osnovnu školu da se što više usmeno ili pismeno izražavaju glede onog što osjećaju. - Vjerujemo da je to dobar put očuvanja mentalnog zdravlja. Svemirka je izgradila naša nastavnica likovne kulture Božana Bošnjak uz pomoć domara Ante Šimovića - objasnili su iz ljubuške Osnovne škole Marka Marulića.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije