Uskrsna poruka

Sveta misa u Grudama: Neka Kristovo uskrsnuće bude najuspjelija pandemija Božje blizine i snage u našem životu

fra stanko pavlović
04.04.2021.
u 15:50

Isus je uskrsnuo. Katolici diljem svijeta raduju se u ovom neizvjesnom vremenu. Svetu misu u Grudama predvodio je župnik fra Stanko Pavlović.

- Nakon Velikog petka, premda je Isus pripremao svoje učenike na to što će se dogoditi s njim i što će biti treći dan, apostoli su ostali do kraja ljudski, uplašeni, smeteni, zatvoreni. Do njih dopiru glasovi. Marija Magdalena imala je hrabrosti poći na grob i vidjeti kako to izgleda. I ona je zatečena. Iznenađena. Susreće Isusa i onda odlazi njima javiti radosnu vijest - kazao je fra Stanko u uvodu propovijedi.
Našu današnju poljuljanost usporedio je s onom učenika toga vremena. - Koliko smo čvrsti, koliko smo kolebljivi, koliko smo mlaki u vjeri i međuodnosima... znamo i sami. Ali, dragi Bog stoji uz nas. Pa i prihvaća našu molitvu kad bezvoljno molimo. Duboka je svaka molitva i Bogu mila pa i kad priznamo Gospodinu da smo bezvoljni, zato što smo iskreni u svojoj slabosti. Takve Gospodin jača. Tako je ojačao i svoje apostole - istaknuo je fra Stanko.

Na Veliki petak, grob zapečaćen, stražari oko njega. A na Uskrsno jutro, kamen otkotrljan, Isus uskrsli izišao, grob ostao prazan. I uskrsli onda dolazi među svoje.
- Uskrsli Isus više nije ono zemaljsko tijelo, nego preobraženo nebesko. Njegove rane kasnije će razuvjeriti i srušiti Tominu sumnju. To nam govori da Isus svojim uskrsnućem navješćuje nama, današnjima, svevremenima da ćemo i mi uskrsnuti na Njegov način. Ali ne više s ovozemaljskim tijelom, nego s nebeskim tijelom. I mi ćemo uskrsnuti. Ali uskrsnuti darom i milošću naše vjere. Ali i darom i milošću Gospodinovom jer oni koji Njega ljube, On te svoje ne ostavlja nego i njima garantira da će biti ondje gdje je On. I Gospodin nam je pripravio mjesto i u Njegovu nebu, u Njegovu srcu ima mjesta baš za sve ljude - kazao je fra Stanko.

Podsjetio je i kome je Isus došao nakon uskrsnuća. - Isus nije došao svojim progoniteljima, nije došao svojim razapinjateljima da njih razoruža, nije došao velikim svećenicima koji imaju autoritet nekad i danas, nego je došao onima koji su njega slijedili i koji su mu vjerni bili. E njima je došao. A ne onima koji bi htjeli imati zadnju riječ i na zemlji i kod Gospodina. I u ovom našem životu On ima zadnju riječ, a pogotovo u nebeskoj slavi koju nam objavljuje, koju nam navješćuje i koju nam jamči - kazao je fra Stanko.

Govorio je i o današnjem dobu pandemije. - I u zdravlju i u bolesti, to su trenuci kada trebamo biti s Gospodinom, i kad nam ide i kad nam ne ide. Budimo Gospodinovi. Isusovo uskrsnuće je val - pandemija Božje ljubavi. I neka bude najuspjelija pandemija Božje blizine i snage u našem životu. Gospodin hoće, a mi gledajmo ustrajati i ne pokleknuti - kazao je u nadahnutoj propovijedi, prenose Grude.com.

Pozvao je vjernike da im ovaj dan bude odraz Božjeg dara. - Zato draga braćo i sestre neka nam ovaj dan i naše bratoljublje, naša ljubav prema Gospodinu i jednih prema drugima, neka to bude odraz Božjeg dara, Božje milosti, Božjeg blagoslova i danas u zajedništvu naših obitelji i danas u zajedništvu onih koji su daleko od nas, s kojima ćemo se čuti. Neka bude živa Božja ljubav u nama i nemojmo gasiti Božju ljubav u nama, i dok god budemo ustrajavali neće se izgubiti ni vjera, ni milost, ni svaki Božji blagoslov. Isusovo uskrsnuće nam je garancija da bol, muka i smrt nisu zadnji. Nego je prvi i zadnji u našem životu isti Gospodin koji je za nas trpio, isti Gospodin koji nas je ljubio, isti Gospodin koji je za nas uskrsnuo - zaključio je fra Stanko.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
16:13 04.04.2021.

kako lako Božije ime spominje

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?