Izjava predsjednika Papinskog vijeća

Sveta Stolica prati Međugorje s velikim zanimanjem

13.09.2019.
u 09:09

- Sveta Stolica prati Međugorje s velikim zanimanjem. I tako, otkako je papa Franjo prije nekoliko mjeseci dopustio službena hodočašća u Međugorje, poziv papinskog izaslanika primio sam s posebnim zadovoljstvom - kazao je predsjednik Papinskog vijeća za novu evangelizaciju nadbiskup Rino Fisichella u intervjuu za Glasnik mira.

On je u sklopu Festivala mladih prvi put posjetio Međugoje.

I njega je, kako je i sam priznao kao i druge hodočasnike koji dolaze prvi put ''pogodila atmosfera molitve, i to je ono što Međugorje razlikuje od drugih mjesta gdje očekivano nalazite molitvu koja se odvija na mjestima ukazanja, u crkvama, ispred ikona Djevice ili svetaca''.

-Ovdje se, međutim, klima molitve proteže i dalje. Upečatljivo je kako hodočasnici svugdje hodaju s krunicom u ruci i mole se: hodajući cestom, dok se penju na brda, posvuda. Vjerujem da je ovo zaista jedan pozitivan pokazatelj, koji će se uzeti u obzir pri ocjenjivanju posebnosti Međugorja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije