Sveučilište Hercegovina primljeno u Međunarodnu asocijaciju sveučilišta

05.09.2017.
u 14:15

Odlukom Upravnog vijeća Međunarodne asocijacije sveučilišta (IAU), sa sjedištem u Parizu, Sveučilište Hercegovina primljeno je u tu uglednu organizaciju koja okuplja više od 600 sveučilišta iz cijeloga svijeta.

Glavna tajnica IAU dr. Eva Egron-Polak čestitala je rektoru Sveučilišta Hercegovina prof. dr. Milenku Kunadčini prijem u ovu organizaciju i prenijela pozdrave predsjednice asocijacije prof. Pam Fredman, te izrazila zahvalnost za doprinos Sveučilišta Hercegovina i očekivanje u razvitak buduće suradnje, priopćeno je sa Sveučilišta Hercegovina.

IAU, utemeljena 1950. godine, asocijacija je sveučilišta i srodnih institucija utemeljena kroz UNESCO. Ona okuplja institucije i organizacije iz 120 zemalja koje promišljaju i djeluju na zajedničkim pitanjima i surađuje s različitim međunarodnim, regionalnim i državnim tijelima nadležnima u području visokog obrazovanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije