Koordinacija ministara i SUM

Sveučilište u Mostaru vodit će projekt digitalizacije osnovnih i srednjih škola

23.04.2020.
u 13:20

Proces digitalizacije osnovnih i srednjih škola koje rade po planu i programu na hrvatskom jeziku vodit će Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru zaključak je sastanka predstavnika Sveučilišta u Mostaru, Odjela za znanost i obrazovanje HNS-a i
Koordinacije ministara obrazovanja, znanosti, kulture i sporta županija koje nastavni plan i program izvode na hrvatskom jeziku.

Naglašena je važnost cijelog projekta digitalizacije obrazovanja i po završetku izvanredne situacije uzrokovane koronavirusom, gdje bi sljedeći koraci već od sljedeće školske godine bili stvaranje e-matice i ujedinjavanje podataka za županije koje već imaju jedan dio
podataka digitaliziran. 

E-Matica je usluga ministarstava, a SUMIT je centar potpore i pruža korisničku podršku za aplikaciju. HT Eronet kao strateški tehnološki partner digitalizacije obrazovanja donirao je tablete i SIM kartice s mobilnim prometom Sveučilištu te je SUM donaciju poklonio Koordinaciji ministara kako bi oni dalje distribuirali prema školama i učenicima kojima su potrebni, a slijedeći kriterije koje oni definiraju, priopćeno je sa Sveučilišta u Mostaru. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?