Vlada HBŽ

Sveučilištu u Mostaru 40.500 KM mjesečno, Studentskom centru po 7000 maraka

18.06.2016.
u 07:00

Vlada Hercegbosanske županije usvojila je županijski programa javnih investicija za razdoblje od 2017. do 2019. koji sadrži podatke o 42 projekta čija ukupna vrijednost iznosi 104,040.991 KM. Od tog iznosa, 54,678.545 KM odnosi se na 31 kandidirani projekt, a 49,362.446 KM na 11 projekata u provedbi.

Financijska izdvajanja

Ministri su na istoj sjednici odobrili transfer financijskih sredstava za 2016. godinu Sveučilištu u Mostaru u iznosu od 486.000 KM (40.500 KM mjesečno), Studentskom centru Mostar 84.000 KM (7000 KM mjesečno) i 30.000 KM za sufinanciranje rada Zavoda za odgoj i obrazovanje i izradu nastavnih planova i programa za strukovno obrazovanje. Odobrena je i upotreba financijskih sredstava Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa u iznosu od 30.000 KM.

Iz tih sredstava Franjevačkom samostanu “Gorica”, kao pomoć projektu izgradnje i namještanja polivalentne dvorane u potkrovlju Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla na Gorici u Livnu, bit će dodijeljen iznos od 5000 KM, Župnom uredu Kongora za uređenje župne crkve u Kongori bit će dodijeljeno 5000 KM, a Hrvatskoj akademiji za znanost i umjetnost u Bosni i Hercegovini kao financijska potpora 2000 KM.

U okviru spomenutog transfera Udruzi “Naša ognjišta” Tomislavgrad u vidu financijske potpore dodijeljen je iznos od 5000 KM, Medžlisu Islamske zajednice Bugojno za potporu dovršenja Ahmed Fadil-pašine džamije u Kupresu također 5000 KM, koliko i Srpskoj pravoslavnoj općini “Drvar”, te 3000 KM Udruzi “Don Juraj Gospodnetić” kao potpora njezinu projektu stambenog zbrinjavanja obitelji slabijeg imovinskog stanja. Sredstva iz ove odluke isplatit će se s ekonomskog koda “Potpore za kulturu” Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Kad smo već kod kulture, napomenimo kako je usvojen program potpore za predlaganje projekata i programa u oblasti kulture za 2016. godinu u ukupnom iznosu od 300.000 KM, a javni poziv za predlaganje projekata i programa iz te oblasti idućeg tjedna će raspisati Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa.

Vlada je usvojila program kapitalne potpore zdravstvenim institucijama, točnije Županijskoj bolnici Livno u iznosu od 500.000 KM, te program utroška sredstava beneficije za socijalnu zaštitu, potpore pojedincima - civilne žrtve rata, ostale potpore pojedincima - rodiljski dopust, utvrđen proračunom za 2016. godinu u Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u iznosu od 2,590.000 KM. Razmatrana je informacija o realizaciji koncesijskih ugovora. Sklopljeno ih je 39 i 7 gospodarskih društava posluje na temelju odobrenja o eksploataciji. Ministarstvo gospodarstva raskinulo je šest koncesijskih ugovora zbog nepoštovanja ugovora.

Dana je suglasnosti za školovanje 25 policijskih službenika u činu policajca i 5 policijskih službenika u činu mlađeg inspektora.

Sredstva za provođenje ove odluke osigurana su u proračunu za tekuću godinu, a donesena je odluka kojom se opunomoćuju ministar rada Dragoslav Topić i njegov pomoćnik Milan Mihaljević za pregovaranje o granskom kolektivnom ugovoru za područje djelatnosti u oblasti zdravstva na teritoriju Federacije BiH, kao i za potpisivanje zapisnika o pregovorima.

Pregovori glede ugovora

Opunomoćen je i tajnik u Ministarstvu pravosuđa Željko Rujević za pregovaranje o granskom kolektivnom ugovoru za područje djelatnosti javne uprave, sudske vlasti i javnih ustanova u FBiH za potpisivanje zapisnika o pregovorima u slučaju spriječenosti ministrice Mirjane Stojsavljević-Petraković.

Na sjednici je podnesena informacija o stanju u Glamoču i načinima pomoći za normalno funkcioniranje te općine koja se nalazi u financijskoj blokadi.• 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?