Svečana proslava 25. obljetnica obrane Livna

Svi koji žive i rade u Livnu trebaju dati doprinos da postane perspektivan grad

24.04.2017.
u 07:00

Svečana proslava 25. obljetnice obrane Livna i livanjskog kraja održana je jučer. Proslava je započela misnim slavljem u župnoj crkvi u Livnu, nakon čega je upriličen mimohod u znak sjećanja na sve poginule branitelje. Održana je svečana sjednica Općinskoga vijeća Livno na kojoj se predsjednik Vijeća Livna Sead Hadžijahić prisjetio ratnih dana te istaknuo kako su ti dani promijenili ljudske sudbine, ali i sudbinu Livna. – Uspostavljen je mir, ali plaćena je skupa cijena – ljudski životi – istaknuo je Hadžijahić dodavši da je na svima koji rade i žive u Livnu da doprinesu da ovaj grad postane miran, siguran i perspektivan.

Gradonačelnik Livna Luka Čelan kazao je da su se okupili kako bi odaslali poruku o želji za ustrajnošću na ovim prostorima i odanosti prema istinskim vrijednostima. Tijekom sjednice pročitane su čestitke predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare, ministrice obrane BiH Marine Pendeš i federalne ministrice kulture i sporta Zore Dujmović. Inače, svečanoj sjednici nazočili su zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, ministar i zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak, zamjenik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mate Franjičević, predsjednik kluba HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Jozo Bagarić, zastupnik u Domu naroda Parlamenta FBiH Stipe Barun, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Boris Barun, veleposlanik RH u BiH Ivan Del Vechio, predstavnik konzula RH u Mostaru Dragan Matijević, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić s ministrima, zastupnici u Skupštini, izaslanik ministra branitelja RH Boris Jacović te jedan od najzaslužnijih ljudi za obranu Livna 1992. Mario Nađ i brojni drugi. Završetkom svečane sjednice položeni su vijenci i zapaljene svijeće na Spomeniku poginulima za slobodu hrvatskog naroda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?