1. znanstveno-stručna konferencija

Svi moraju prihvatiti i primijeniti europske norme i kriterije

tehnologije2_brs_bih_06112015
Braco Selimović/Vecernji.ba
07.11.2015.
u 10:00

konferenciju će otvoriti predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović

Prva znanstveno-stručna konferencija s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom "Oblikovanje i tehnologije arhitektonskih otvora" održat će se 12. i 13. studenoga u 9.30 sati u Tehnološkom parku Intera u Mostaru. Ovim povodom, jučer u 12 sati upriličena je i konferencija za novinare u hotelu Bevanda gdje su se novinarima obratili Martina Mišić uime tvrtke Sfera d.o.o., inače organizatora konferencije, direktor tvrtke Feal d.o.o. Tonćo Barbarić te Miro Grbešić, direktor tvrtke Europrofil iz Mostara.

Komunikacija

- Ovo je prvi put u BiH da se organizira ovakav sustav konferencije. Cilj konferencije je ostvariti komunikaciju između zakonodavne vlasti i segmenta gospodarstva o kojem se radi. Svi smo upoznati s činjenicom da je Bosna i Hercegovina usvojila europsku agendu i želi usvojiti europske norme. Dakle europske norme treba primijeniti ovdje u BiH, a ne samo da gledamo kako se to u Europi radi. Tako da smo organizirali ovu konferenciju pod visokim pokroviteljstvom predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića i, naravno, svih ostalih ministara čiji se rad tiče ovog segmenta, kako bismo mogli pospješiti rad u gospodarstvu i kako bi nam prenijeli određene informacije ili određena znanja koje su stekle tvrtke u zapadnoj Europi, kazao je Miro Grbešić, direktor tvrtke Europrofil iz Mostara. Tonćo Barbarić, direktor tvrtke Feal d.o.o., kazao je kako je Feal prepoznao važnost ove konferencije.

- Ovaj događaj ima iznimno veliki značaj za regiju Hercegovinu, Bosnu i Hercegovinu, ali i šire, te bih zahvalio organizatorima što su omogućili da i Feal na neki način pomogne i da se prezentira kao jedan od proizvođača. Značajno je i to da se na jednom mjestu okupe svi potencijali koji mogu proizvoditi vrata, prozore, fasade i slične građevinske elemente, a koji se mogu u konačnici provesti u Europi i mislim kako je bitno da se i ljudi koji žele plasirati svoje proizvode na europsko tržište educiraju o svim preduvjetima koji su potrebni kako bi krajnji proizvod izišao iz zemlje. Tako da danas svi oni koji rade moraju prihvatiti europske kriterije i norme, kazao je Barbarić.

Oko 400 sudionika

Prvi dan konferencije je izložbenog karaktera, a za drugi dan je predviđeno predstavljanje zbornika radova s temama koje se odnose na energetsku učinkovitost, prozore, stakla itd. Na konferenciji će sudjelovati i poznate tvrtke kao što su Profine, Europrofil, Aluplast, Salamander i Inautic, a očekuje se dolazak oko 400 ljudi, vlasnika srednjih i malih poduzeća, koja najvećim dijelom rade na području zapadne Europe. Znanstveno-stručnu konferenciju će otvoriti predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?