FUTUROLOG TVRDI

Svi rođeni nakon 1970. godine moći će, ako žele, postati besmrtni

Michaela Rehle/REUTERS/PIXSELL
26.02.2018.
u 09:43

Uz pomoć genetičkog inženjeringa znanstvenici će biti u stanju produljiti očekivanu starost usporavanjem starenja stanica ili čak pomlađivanjem

Starost i smrtnost uskoro bi mogli postati prošlost, ako je vjerovati jednom od vodećih svjetskih futurologa, dr. Ianu Pearsonu. 

On predviđa da će znanost do 2050. godine toliko napredovati da će ljudi biti u stanju nadživjeti ograničenja svojeg fizičkog tijela.

Naime, uz pomoć genetičkog inženjeringa znanstvenici će biti u stanju produljiti očekivanu starost usporavanjem starenja stanica ili čak pomlađivanjem, piše Daily Mail.

Napredak na područjima tehnologije, tj. umjetne inteligencije, dovest će pak. smatra dr. Pearson, do razvoja mehaničkih tijela u koja će se prenijeti ljudska svijest nakon što njihova biološka tijela umru.

– Ako ste sada mlađi od 50 godina, šanse za vječni život poprilično su vam dobre. Ako ste mlađi od 40, takva vas tehnologija sigurno očekuje u budućnosti – uvjeren je futurolog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije