istraga smrti

Svi su mislili da je milijunaš nesretno preminuo, no obdukcija je otkrila nešto sumnjivo

30.03.2020.
u 12:27

Steven Clayton pronađen je mrtav u svojoj luksuznoj kući, a odmah se pomislilo kako se radi o nesretnom slučaju, odnosno padu sa stepenica

Kada je milijunaš Steven Clayton pronađen mrtav u svome domu na jezeru Wylie u Južnoj Karolini u SAD-u, njegova smrt izgledala je kao nesreća. No, rezultati obdukcije otkrili su nešto sumnjivo.

Steven (64) je u luksuznoj kući na jezeru vrijednoj milijun dolara stanovao sa svojom suprugom Lanom. Ona mu je bila sedma supruga, no niti s jednom nije imao djece. Bračni par je živio u idili pet godina sve dok Steven nije tragično skončao svoj život.

On je 21. lipnja pronađen mrtav u svome domu na početku stubišta, a na prvu je izgledao kako se spotaknuo na stepenicama i pao te da je taj pad bio koban.

Iako je sve izgledalo kao da je umro prirodnom smrću, obdukcija je pokazala neke neobične okolnosti, piše Mirror.

Njegov madrac i odjeća bili su natopljeni mokraćom pa se pretpostavljalo da je bio prikovan za krevet jedno vrijeme. Istražitelji su se odmah zapitali kakvu je to bolest mogao imati da je teško hodao i pao niz stepenice.

Obdukcija je pokazala kako je 64-godišnjak u krvi imao visoku razinu tetrizolina, sastojka koji se koristi u kapima za oči koje je i sam Steven upotrebljavao. Lijek je prilikom kapanja u oči siguran, no ako se uzima oralno postaje poprilično otrovan. Kroz probavni sustav brzo ulazi u krv i napada centralni živčani sustav.

Uzrokuje pospanost, sporo disanje, usporen rad srca i hipotermiju, a predoziranje može biti kobno.

Policija je nakon toga prekvalificirala slučaj iz nesretnog u ubojstvo te su počeli istraživati tko je ubio 64-godišnjaka.

Vijest su prvo priopćili njegovoj supruzi Lani koja je bila iznenađena, ali je policiji rekla kako je Steven ponekad znao staviti nekoliko kapi lijeka za oči u kavu koje su potom djelovale kao laksativ. No, mnogi joj nisu povjerovali jer su smatrali Stevena puno pametnijim i znali su da sigurno ne bi tako riskirao.

Istraga je kasnije otkrila kako je Stevenova oporuka misteriozno nestala, a kasnije su pronađeni dokazi da su dokumenti zapaljeni na njegovom imanju. Bez dokumenata, cijelo Stevenovo bogatstvo pripalo je Lani, a ona je odmah postala prva osumnjičena.

Mjesec dana nakon uhićenja, Lana se slomila. Priznala je policiji da je njezin brak sa Stevenom bio loš te da ju je on zlostavljao. Rekla je kako ju je znao udarati i gušiti te da joj je prekipjelo i zbog toga ga je odlučila ubiti. Kazala je i kako je svome suprugu stavila nekoliko kapi za oči u vodu te da je on dva dana kasnije preminuo.

No, istražitelji joj to nisu povjerovali jer su znali da mu je lijek za oči morala davati najmanje tri dana zaredom. Također, obitelj se šokirala njezinim optužbama za nasilje.

Na sudu se branila kako nije htjela otrovati svoga supruga te da nije znala da može umrijeti od konzumiranja kapi, no to joj nitko nije povjerovao jer je medicinska sestra i bila je dobro upoznata s djelovanjem kapi. Motiv njezinog ubojstva bio je novac, utvrdio je sud, a ona je osuđena na kaznu zatvora od 25 godina.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?