Pasta aglio e olio

Tako fini i slasni! Recept za predobre špagete koji se kuhaju "ni od čega"

StockFood
13.01.2021.
u 07:15

Tajna ovoga recepta počiva na idealnoj metodi pirjanja češnjaka

Talijani su majstori za pripremu ukusne hrane od vrlo malo namirnica te koji su cjenovno prihvatljivi. Pasta aglio e olio jedan je od takvih recepata. Kao što ime kaže riječ je o tjestenini koja se sljubljuje s talijanskim osnovama – češnjakom i maslinovim uljem, a koja se posebno priprema oko Napulja.

Tajna ovoga recepta počiva na idealnoj metodi pirjanja češnjaka. Da bi jelo imalo savršen okus češnjak je potrebno narezati na sitne kriške te polako prepirjati u maslinovom ulju dok ne dobije zlatno-žutu boju, piše Punkufer. 

Ako je češnjak blijed, tjestenina neće imati punoću okusa. Ako je češnjak previše taman, dobit će gorčinu koja će uništiti okus cijelog jela. Ljubitelji ljutih stvari u ovo jelo dodaju i pahuljice čilija koje jelu daju novu dimenziju, a na kraju sve zajedno završe s nešto svježeg peršina.

Sastojci za tjesteninu aglio e olio:

400 grama sušenih špageta
125 ml maslinova ulja
5-6 češnja češnjaka
½ čajne žličice pahuljica čilija
soli i papar po želji
svježi peršin za posipanje po želji

Priprema:
1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

2. Češnjak očistite i narežite na tanke kriške.

3. U tavu stavite ulje i češnjak te ih zagrijavajte na laganoj do umjerenoj temperaturi dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Za to će vam trebati 10 do 15 minuta.

4. Kada ste zadovoljni bojom prepirjanog češnjaka, sve prelijte preko kuhane tjestenine i dobro promiješajte. Posolite, popaprite, a po želji dodajte i pahuljice čilija.

5. Ukrasite svježim peršinom prije posluživanja. Dobar tek!
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?