Prodajna izložba fotografija

Tamindžija: Željeli smo pokazati kreativnost osoba s invaliditetom, oni mogu raditi kao i svi drugi

IZLOŽBA
09.04.2016.
u 09:00

Prodajna izložba fotografija koje su radila djeca s posebnim potrebama i oboljeli od multiple skleroze iz Mostara i Nevesinja, u sklopu projekta ‘Zajedno možemo više - za bolje sutra’, koji financira američko Veleposlanstvo u BiH, otvorena je jučer u Centru za kulturu, piše Večernji list BiH.

Najatraktivnije lokacije

Predsjednik Udruženja oboljelih od multiple skleroze istočne Hercegovine Branimir Tamindžija za medije je kazao kako je u Mostaru izloženo 65 fotografija koje su nastale na najatraktivnijim lokacijama Hercegovine, od Mostara do Nevesinja. - Naš partner u projektu je Udruženje djece s posebnim potrebama “Ružičnjak” iz Mostara. U ranijem našem zajedničkom radu uvidjeli smo da postoje određene predrasude i stereotipi o osobama s invaliditetom, jesu li iz jedne općine i iz druge, iz jednog ili drugog entiteta, a to su gluposti. Oboljenje je isto za sve, u svim državama u svijetu, kazao je Tamindžija. U sklopu projekta održan je veliki broj radionica, a najposjećenija je bila fotoradionica, koju je vodio fotograf Željko Budimir Keko, također osoba s invaliditetom, a radionica je trajala 2 dana.

Svaka fotka priča za sebe

- Nakon radionice djeca su fotografirala objekte i prirodu u Hercegovini. Mogu kazati da je najteži zadatak imao projektni tim koji je birao fotografije za izložbu. Jer svaka ova fotografija je priča za sebe. Kad ih gledamo ovako u nizu, one su kao razglednice koje bi svatko poželio u svom domu, kazao je Tamindžija te dodao: - Željeli smo pokazati kreativnost osoba s invaliditetom, pokazati da su osobe s invaliditetom aktivne i da mogu raditi kao i svi drugi. Edukator i član udruženja ‘Los Rosales’ Kenan Spahić je kazao: -Ovakvi projekti mogu puno doprinijeti da djeca s posebnim potrebama ravnopravno sudjeluju u svim sferama društvene zajednice. Kroz ove fotografije možemo vidjeti koliko djeca s invaliditetom mogu kreativno raditi, kazao je Spahić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije