Domaljevac

Tata trener, u ekipi dva sina... kći donosi lopte, majka navija na tribinama, baka u kući

09.01.2017.
u 08:00

Već je poznato kako je Posavina rasadnik odličnih sportaša, no manje je javnosti poznat način na koji se u posavskoj ravnici pristupa sportu, rekli bismo, vrlo sličan onome koji primjenjuje poznata obitelj skijaša Kostelić. Proveli smo samo jedan dan s obitelji Zlatka Ivića ili popularno nazvanog Zlaja (u Posavini jedino se tako mogu raspoznati po desetak istih imena i prezimena, no to je neka druga već ispričana priča), i doznali da se u toj (ne)običnoj obitelji odbojka ne igra već živi. Natjecanje smo ostavili postrani i promatrali, a ne samo razgovarali, kako se u maloj sredini stvaraju velika imena sporta.

Baka Luca najvatreniji navijač

Zlatko Ivić trener je HOK Domaljevac iz Domaljevca koji je u najjačoj odbojkaškoj ligi u BiH u čijoj su postavi tri najmlađa igrača, a jedan od njih je i Zlajin sin Ivo (16 godina). I kao u reklamama, i to nije sve.

Cijela je obitelj zapravo u odbojci jer je i drugi sin Franjo (13 godina) već u postavi pionira, najmlađa osmogodišnja kći Ana redovito ih prati na treninzima, supruga Željka, medicinska sestra, vjerno ih prati na svim utakmicama. Cijela obitelj živi odbojku, ona je, kažu, više od svega, naravno uz ljubav koja ih spaja i drži na okupu.

Sve je zapravo usmjereno prema odbojci i to svi ukućani dragovoljno i s puno radosti i osmijeha prihvaćaju, čak i baka Luca. Istina, ne ide na utakmice, ali ispraća ih, bdije nad njima, uključuje u molitve i jedva čeka da se vrate kako bi s njima razmatrala što je i kako bilo. Ma ona je zapravo najvatreniji navijač, kaže nam Željka koja je također najvatreniji navijač s tribina.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije