Proljeće u siječnju

Temperaturni šok: Idućih dana temperature i do 18 stupnjeva

27.01.2016., Slavonski Brod - Slavonski Brod je danas bio medju najtoplijim gradovima u Hrvatskoj s temperaturom zraka 17 stupnjeva celzijusa. Bronji gradjani su iskoristili dan za razne aktivnosti. Photo: Ivica Galovic/ PIXSELL
31.01.2016.
u 07:15

Vremenske prilike i temperature koje nas očekuju u BiH idućih dana nisu uobičajene za kraj siječnja i početak veljače. Naime, u iduća tri dana, kako navode iz FHMZ BiH, očekuju se temperature i do 18 stupnjeva.

Prognoza vremena

U BiH danas će biti pretežno oblačno vrijeme. U zapadnim, jugozapadnim područjima Bosne i na sjeveru Hercegovine povremeno sa slabom kišom. Poslijepodne i u večernjim satima slaba kiša je moguća na sjeveroistoku Bosne. Jutarnje temperature od 1 do 7, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 8 do 16 stupnjeva. Sutra će u BiH prijepodne biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne doći će do razvedravanja. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 5 do 9, a dnevne od 10 do 17 stupnjeva. U utorak će bit sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U večernjim satima doći će do naoblačenja u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne, gdje je mjestimično moguća slaba kiša. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 12 do 18 stupnjeva. Već u srijedu stiže naoblačenje. Tijekom dana slaba i povremena kiša bit će u Hercegovini, jugozapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. U večernjim satima i u noći sa srijede na četvrtak kiša se očekuju u cijeloj BiH. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 7 do 10, a dnevne od 9 do 14, na jugu od 13 do 16 stupnjeva, priopćeno je iz FHMZ BiH.

Biometeorološke prilike

Pod utjecajem stabilnog vremena, biometeorološke prilike će biti povoljnije. Kronični bolesnici i meteoropati trebali bi osjetiti olakšanje. S obzirom na niže temperature tijekom jutra i večeri, nužno je povesti računa o primjerenom odijevanju, osobito u unutrašnjosti zemlje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?